ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπόθεση Νovartis: Αντιπαράθεση Μαξίμου - ΚΙΝΑΛ για το νόμο περί ευθύνης υπουργών

Υπόθεση Νovartis: Αντιπαράθεση Μαξίμου - ΚΙΝΑΛ για το νόμο περί ευθύνης υπουργών
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Συνεχίζεται η κόντρα κυβέρνησης - αντιπολίτευσης για την πολύκροτη υπόθεση της Novartis και τις δηλώσεις στελεχών.

Η αναφορά, νωρίτερα, του Μεγάρου Μαξίμου στην αναθεώρηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών όπου σχολίασε πως «ΝΔ και ΚΙΝΑΛ θέλουν να ξαναέρθουν στην εξουσία για να ξεπλύνουν τυχόν ποινικές ευθύνες υπουργών τους για τη Novartis, καταψηφίζοντας την τροποποίηση που ψήφισε ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία στη Συνταγματική Αναθεώρηση για τον κατάπτυστο νόμο περί ευθύνης υπουργών» προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη.

«Είναι και ψεύτες και προβοκάτορες. Εμείς πρώτοι αναδείξαμε την ανάγκη αναθεώρησης του άρθρου 86Σ. Ήμασταν αυτοί που το προτείναμε στη συνταγματική αναθεώρηση και θα το στηρίξουμε στην επόμενη Βουλή. Ντροπή τους» απάντησε ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Παύλος Χρηστίδης.

Σε ενημερωτικό σημείωμα, το Κίνημα Αλλαγής, αναφέρει πως «η σκευωρία θα εκπέσει απόλυτα και οι εμπνευστές και καθοδηγητές της θα λογοδοτήσουν. Το ξεκαθαρίσαμε από την αρχή με σαφήνεια, και το εννοούμε. Γι’ αυτό και είναι προβοκατόρικο το σημερινό δημοσίευμα της ΑΥΓΗΣ. Θα έπρεπε να ντρέπονται. Γι΄αυτό και είναι προβοκατόρικο το σημερινό δελτίο του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού. Θα έπρεπε να ντρέπονται ακόμη μια φορά, μια και πρώτοι εμείς ζητήσαμε την αναθεώρηση του άρθρου 86 περί Ευθύνης Υπουργών και ψηφίσαμε θετικά στις σχετικές ψηφοφορίες στην Βουλή. Αλλά για τον ΣΥΡΙΖΑ η ντροπή είναι άγνωστη λέξη. Είναι και ψεύτες και προβοκάτορες. Είναι πανικόβλητοι μετά το φιάσκο».

Μετά τις δηλώσεις αυτές το Μέγαρο Μαξίμου επανέρχεται με νέα ανακοίνωση στην οποία σημειώνει:

«Η Νέα Δημοκρατία και το ΚΙΝΑΛ υπερασπίζονται τη γραμμή της παραγραφής του αδικήματος της δωροδοκίας υπουργών, εν μέσω δικαστικών εξελίξεων στο σκάνδαλο Novartis. Τώρα κατανοούν όλοι γιατί ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στη Βουλή για τη Συνταγματική Αναθεώρηση κατήγγειλε τη σπουδή ΝΔ και ΚΙΝΑΛ να μην ψηφίσουν την ερμηνευτική δήλωση στο άρθρο 86 για την ευθύνη υπουργών. Η μόνη έγνοια τους είναι τελικά να γλιτώσουν από ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες για τη Novartis, με το πρωτοφανές επιχείρημα ότι οι μίζες πήγαιναν σε υπουργούς στο πλαίσιο των καθηκόντων τους. Τους παραδίδουμε στη χλεύη των πολιτών», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ