ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προσκλητήριο Τσακαλώτου σε ψηφοφόρους ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ να συστρατευτούν με τον ΣΥΡΙΖΑ

Προσκλητήριο Τσακαλώτου σε ψηφοφόρους ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ να συστρατευτούν με τον ΣΥΡΙΖΑ
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Προσκλητήριο σε ψηφοφόρους του Κινήματος Αλλαγής και του ΚΚΕ να συστρατευθούν με τον ΣΥΡΙΖΑ για να αποτραπεί η επιστροφή της ΝΔ στην εξουσία, απηύθυνε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Σε μια ηγετική εμφάνιση, ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε το μήνυμα των εκλογών και είναι έτοιμος να διορθώσει τα κακώς κείμενα και να πάει μπροστά.

«Σε αυτές τις εκλογές πρέπει να αποφασίσουμε για τη ζωή μας. Ο δικός σας κόσμος και ο δικός μας κόσμος θα υποφέρει από μια κυβέρνηση της ΝΔ αν, ο μη γένοιτο, κερδίσει η ΝΔ», είπε και πρόσθεσε:

«Πολλές φορές έχει κάνει το λάθος το ΚΚΕ, πολλές φορές έχει κάνει το λάθος και η αριστερά. Δεν είμαστε στις συνθήκες που ηγεμονεύει ο νεοφιλελευθερισμός, κυριαρχεί ο νεοφιλελευθερισμός, αλλά δεν είναι άτρωτος στην αντίδραση των λαϊκών και μεσαίων στρωμάτων που φοβούνται και την κεντροδεξιά -πόσω μάλλον την άκρα δεξιά. Γι’ αυτό εμείς καλούμε το ΚΚΕ και τους ψηφοφόρους του ή να αλλάξετε τη γραμμή και να μπορέσουμε μαζί να αντιμετωπίσουμε το φόβο ή να μη σας ψηφίσουν».

Στην αντίδραση του Νίκου Καραθανασόπουλου που εγκάλεσε τον κ. Τσακαλώτο για θράσος, ο υπουργός Οικονομικών σχολίασε πως ο φόβος του είναι σε έναν χρόνο να μην λάβουν όσοι δικαιούνται τα επιδόματα ή να έχουν τσακίστει οι εργασιακές σχέσεις. Απευθύνθηκε στο ΚΙΝΑΛ και τους ψηφοφόρους του, λέγοντας πως έφυγε ο κ. Βενιζέλος αλλά η γραμμή έμεινε η ίδια.

«Καλούμε τους ανθρώπους που είναι πράσινοι, που είναι κομμουνιστές, που είναι αριστεροί να είμαστε μαζί για να αποτρέψουμε κάτι που δεν είναι παρόμοιο», είπε και κατέληξε:

«Πρέπει να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια για να αλλάξουμε αυτά που ετοιμάζεται να φέρει η ΝΔ. Έχει τεράστια σημασία να καταλάβει ο κόσμος τι διακυβεύεται, δεν είναι δύο κόμματα που λένε περίπου τα ίδια πράγματα όπως συνηθίσαμε πριν από την κρίση. Λένε διαφορετικά πράγματα, με διαφορετικές προτεραιότητες, με διαφορετική σοβαρότητα και με διαφορετική αξιοπιστία που έχουμε αποδείξει τα τελευταία τέσσερα χρόνια», είπε.

Σε ό,τι αφορά στην τροπολογία για την ακύρωση της μείωσης του αφορολόγητου αλλά και την ακύρωση αντιμέτρων, υποστήριξε ότι τα αντίμετρα ξεκίνησαν να εφαρμόζονται από το 2018.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ