ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κωνσταντοπούλου: «Δεν είμαστε του "είπα-ξείπα"» - Γιατί δεν θα συνεργαστώ με το Βαρουφάκη

Κωνσταντοπούλου: «Δεν είμαστε του "είπα-ξείπα"» - Γιατί δεν θα συνεργαστώ με το Βαρουφάκη
MOTIONTEAM/KOSTAS VILLA

Για τον απολογισμό των ευρωεκλογών, τους στόχους του κόμματος και τα σενάρια περί συνεργασίας με ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και ΜέΡΑ25 μίλησε σε συνέντευξη Τύπου η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου με αφορμή την αρχή της προεκλογικής της καμπάνιας. 

«Κατεβήκαμε με τις δυνάμεις μας και μόνο, με πείσμα, με αισιοδοξία, με ανιδιοτέλεια, με πολλή δουλειά και με πολλή αλληλοστήριξη των συνυποψηφίων, που ήταν πράγματι συνυποψήφιοι και όχι ανθυποψήφιοι. Πολλοί ήταν αυτοί που έλεγαν ότι δεν θα τα καταφέρουμε, ότι δεν θα καταφέρουμε τίποτε, ότι θα φάμε τα μούτρα μας. Καταφέραμε να διαψεύσουμε όλες αυτές τις προγνώσεις. Καταφέραμε να ξεπεράσουμε τον αποκλεισμό, τον πλήρη αποκλεισμό που είχε επιβληθεί στην Πλεύση Ελευθερίας, από πάρα πολλά Μ.Μ.Ε» τόνισε αρχικά η κα.Κωνσταντοπούλου.

Ως προς τα σενάρια συνεργασίας με τον Γιάνη Βαρουφάκη και το ΜέΡΑ25, η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας ήταν κατηγορηματική: «Δεν θα συνεργαστούμε με τον κ. Βαρουφάκη, γιατί μας διαφοροποιούν πολύ σοβαρά ζητήματα τόσο με τον ίδιο όσο και με το κόμμα του, τόσο ως προς τις πολιτικές θέσεις όσο και ως προς τους στόχους», τόνισε χαρακτηριστικά, επικαλούμενη ως σοβαρότερο το «ζήτημα της ασυνέπειας λόγων και έργων. Εμείς αυτά που λέμε αυτά κάνουμε, δεν είμαστε του "είπα-ξείπα", όπως είναι ο συγκεκριμένος πολιτικός, και προσωπικά θα πω ότι δεν εξαργύρωσα ούτε την εμπιστοσύνη των πολιτών για να έχω θέσεις εξουσίας, ούτε τις θέσεις εξουσίας για να πουλάω βιβλία και να προσκαλώ σε θέαση ταινιών».

Μεταξύ των σημείων διαφωνίας, η κα. Κωνσταντοπούλου επικαλέστηκε τη διαγραφή του χρέους, τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών και τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

Σχετικά με ενδεχόμενη συνεργασία με τα υπόλοιπα κόμματα, η κα.Κωνσταντοπούλου ξεκαθάρισε πως «όσα διακινούνται και λέγονται περί επίσημων προτάσεων δεν είναι αληθή. Καλό είναι, λοιπόν, να μην διατυπώνονται και ξεκαθαρίζω ακόμη ότι οι πολίτες θα μπορούν πάντα να γνωρίζουν, να είναι βέβαιοι ότι αυτά που λέμε, αυτά είναι και που κάνουμε» και πως «στο επόμενο διάστημα θα επικοινωνήσουμε και με όλους εκείνους κι εκείνες, οι οποίοι δήλωσαν μία διάθεση στήριξης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ