ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης: Αισιοδοξία για συμφωνία μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων από το 2021

Γεραπετρίτης: Αισιοδοξία για συμφωνία μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων από το 2021
INTIME/ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

«Το πρόβλημα στην υλοποίηση επενδύσεων στην Ελλάδα είναι πολυπαραγοντικό. Αφορά στην πολυνομία και την κακονομία που ταλανίζει τη χώρα από δεκαετίες, τη γραφειοκρατία και την έλλειψη ψηφιακής οργάνωσης του κράτους και ενίοτε, την παρωχημένη και ιδεοληπτική αντίληψη ότι οποιαδήποτε ιδιωτική πρωτοβουλία εξ ορισμού υπονομεύει το δημόσιο συμφέρον» εξηγεί, σε συνέντευξή του στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής» ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

«Σκοπός της κυβέρνησης είναι να εξαλείψει τα προβλήματα στη βάση τους δημιουργώντας ένα νέο ορθολογικό και διαφανές πλαίσιο που θα κινητροδοτεί την ιδιωτική πρωτοβουλία», συμπληρώνει.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Γεραπετρίτης αναφερόμενος στη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων δηλώνει: «Η μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων που έχουν συμφωνηθεί αποτελεί έναν εθνικό στόχο σημαντικής αξίας... Δεδομένου ότι ήδη διαφαίνεται σημαντική αναστροφή του επενδυτικού κλίματος και των οικονομικών δεικτών διατηρώ την αισιοδοξία ότι θα υπάρξει συμφωνία για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, το αργότερο από το 2021 και εντεύθεν».

Τέλος, ο υπουργός Επικρατείας μιλώντας για το νέο εκλογικό νόμο εκφράζει την ελπίδα να υπάρξει ευρύτερη συναίνεση και δηλώνει: «Το νέο εκλογικό σύστημα θα πρέπει να συνδυάζει δύο στόχους:τα ην εύλογη αντιπροσώπευση και την κυβερνησιμότητα της χώρας... Η κυβέρνηση, διά του αρμοδίου υπ. Εσωτερικών, θα καταθέσει εντός των επομένων μηνών ένα σχέδιο νέου εκλογικού συστήματος, το οποίο θα συναιρεί αντιπροσωπευτικότητα και κυβερνησιμότητα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ