ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: έρευνα γιατί ο Σύριζα οδήγησε τη χώρα στα πρόθυρα του Grexit

Μητσοτάκης: έρευνα γιατί ο Σύριζα οδήγησε τη χώρα στα πρόθυρα του Grexit
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Σκληρή κριτική στην διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ασκεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης και προαναγγέλει έρευνα για τους χειρισμούς της κυβέρνησης το περασμένο καλοκαίρι, όταν πλησίασε το grexit.    

Mε άρθρο του σε ειδική έκδοση του περιοδικού Economist ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατηγορεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι – συνυπολογίζοντας το 2016 – έχει οδηγήσει τη χώρα σε δύο χρόνια συρρίκνωσης της οικονομίας και πως η ζημιά που θα έχει υποστεί η οικονομία εκτιμάται στο 7% του ΑΕΠ.

Υπογραμμίζει ότι το ύψος της ύφεσης «δικαιολογεί απόλυτα» την απόφαση της ΝΔ να ερευνήσει «σε βάθος τι έγινε το καλοκαίρι του 2015», όταν «οδηγηθήκαμε στο κλείσιμο των τραπεζών και τους κεφαλαιακούς ελέγχους».

Τονίζει ότι «μία αισιόδοξη προοπτική» που μπορεί να δει είναι η «κατάρρευση» της σημερινής κυβέρνησης μεσοπρόθεσμα ενώ εντείνοντας την κριτική του, ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνει ότι αυτό που προκαλεί τη μεγαλύτερη ανησυχία είναι το «πάγωμα» των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και η «συνειδητή» αποθάρρυνση κάθε είδους επένδυσης από την πλευρά της κυβέρνησης.

«Αφού η Κυβέρνηση κατέκτησε εκ μέρους μας τη διάκριση της χειρότερης και πιο κοστοβόρας διαπραγμάτευσης του 2015 (εκτίμηση πανεπιστημίου Χάρβαρντ), όσες φορές συνάντησε εν δυνάμει επενδυτές προκάλεσε θυμηδία και ταυτόχρονα απορία. Αρκεί να θυμηθούμε το ύφος του κ. Κλίντον στο περίφημο πάνελ επενδυτών για την Ελλάδα», αναφέρει δηκτικά ο αρχηγός της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης στέκεται ακόμα στην κομματικοποίηση του κράτους, προβλέποντας ότι το 2016 θα είναι η χρονιά κατά την οποία «η επέλαση του κόμματος σε κράτος και θεσμούς είναι ήδη επιθετική και ανερυθρίαστη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ