ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η λίστα των μαρτύρων του ΣΥΡΙΖΑ στην Προανακριτική για τον Παπαγγελόπουλο

Η λίστα των μαρτύρων του ΣΥΡΙΖΑ στην Προανακριτική για τον Παπαγγελόπουλο
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS

Τα 10 πολιτικά πρόσωπα που το όνομά τους ενεπλάκη στην υπόθεση της Novartis, στελέχη της εταιρείας, όπως ο Κωνσταντίνος Φρουζής και ο πρόεδρος στην Ελλάδα, την περίοδο 2011-2012 Arnout Ploos Van Amstel και δημοσιογράφοι, περιλαμβάνονται στον κατάλογο των μαρτύρων που θα προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Προανακριτική Επιτροπή. 

Στην αυριανή συνεδρίαση, στην οποία τα κόμματα καλούνται να προτείνουν τους πρώτους μάρτυρες, η αξιωματική αντιπολίτευση θα ζητήσει να καταθέσουν όλοι όσοι έχουν δώσει στοιχεία για την υπόθεση, ακόμη και δημοσιογράφοι που ανέδειξαν, όπως αναφέρουν, το σκάνδαλο.

Μεταξύ των μαρτύρων που θα καλέσουν είναι οι δημοσιογράφοι της ελβετικής τηλεόρασης Μαρία Ροζέλι και Μάρκο Ταλιαμπούε που εργάστηκαν για περισσότερο από ένα χρόνο στην προετοιμασία του ντοκιμαντέρ, ταξιδεύοντας στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ για να μιλήσουν με όλους τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση, καθώς και η Γιάννα Παπαδάκου, την οποία ενέπλεξε η πρώην εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Ράϊκου.

Μεταξύ των μαρτύρων που θα καλέσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας Νίκος Μανιαδάκης, κατηγορούμενος πλέον στην υπόθεση, αλλά και ο Νίκος Μανίας που φέρεται να είχε ανάμειξη στην τιμολόγηση των φαρμάκων. Ο κ. Μανίας, για τον οποίο ο Ανδρέας Λοβέρδος διέψευσε ότι υπήρξε συνεργάτης του, κατέθεσε επώνυμα τον Οκτώβριο του 2018 για την υπόθεση.

Για υπαρκτό σκάνδαλο θα κάνει λόγο στην Επιτροπή ο ΣΥΡΙΖΑ με πηγές να αναφέρουν ότι με τη συγκρότηση της Προανακριτικής για την υπόθεση της δήθεν σκευωρίας για τη Novartis, αρχίζει, από την πλευρά μας, η πραγματική συζήτηση για το διεθνές, βαθύτατο και πολύκροτο σκάνδαλο της φαρμακευτικής εταιρίας –κολοσσός, που πλούτισε στην Ελλάδα με αθέμιτες υπερτιμολογήσεις φαρμάκων της, όπως το Gilenya, το Lucentis κλπ». σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι πολίτες θα πληροφορηθούν, από μάρτυρες και έγγραφα, τι πλήρωναν τα ασφαλιστικά ταμεία και ο Έλληνας φορολογούμενος, κυρίως στην περίοδο της κρίσης, που όλες οι αξίες κατέρρεαν, εκτός από συγκεκριμένα φάρμακα της Novartis.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ