ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άρση της αυτεπάγγελτης δίωξης για κακουργηματική απιστία στον ιδιωτικό τομέα προτείνει ο Τσιάρας

Άρση της αυτεπάγγελτης δίωξης για κακουργηματική απιστία στον ιδιωτικό τομέα προτείνει ο Τσιάρας
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο της άρσης της αυτεπάγγελτης δίωξης για κακουργηματική απιστία, για τα στελέχη σε όλο τον ιδιωτικό τομέα ο Κώστας Τσιάρας.

Στη συζήτηση του νομοσχεδίου με τις τροποποιήσεις στον ποινικό κώδικα, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, στην οποία είχαν κληθεί να εκφράσουν τις απόψεις τους οι εμπλεκόμενοι φορείς, ο κ. Τσιάρας άφησε να εννοηθεί ότι η άρση της αυτεπάγγελτης δίωξης για κακουργηματική απιστία θα αφορά εκτός από τραπεζικά στελέχη και στελέχη του ιδιωτικού τομέα.

Οι εκπρόσωποι πάντως, δικηγορικών και εισαγγελικών ενώσεων τάχθηκαν κατά της ρύθμισης, ενώ υπέρ τάχθηκε μόνον η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών με την εκπρόσωπό τους Χαρίκλεια Απαλλαγάκη να αναφέρει ότι η συγκεκριμένη αλλαγή στον ποινικό κώδικα θα συμβάλει περαιτέρω στην απονομή δικαιοσύνης.

Σε ότι αφορά τη ρύθμιση για την άρση της αυτεπάγγελτης δίωξης για τα τραπεζικά στελέχη, ο υπουργός Δικαιοσύνης υποστήριξε ότι παρά τα όσα αναφέρει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κυβέρνηση είχε έτοιμη ρύθμιση για το θέμα, αλλά δεν την προχώρησε για να μην καταρρεύσει το αφήγημά της. «Θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα στα τραπεζικά στελέχη να διαπραγματεύονται κόκκινα δάνεια ή δεν θέλουμε;», διερωτήθηκε και πρόσθεσε πως σε διαφορετική περίπτωση «τα κόκκινα δάνεια θα πάνε μόνιμα στα funds και λύση δεν θα βρίσκεται».

Απευθυνόμενος στα έδρανα της αντιπολίτευσης, ο Κώστας Τσιάρας σχολίασε πως «ορισμένες φορές χρειάζεται μεγαλύτερη πολιτική γενναιότητα για να προχωρήσει η οικονομία, να σωθούν τα κόκκινα δάνεια και οι θέσεις εργασίας, δεν υπάρχει άλλος τρόπος και σας βεβαιώνω».

Αναφορικά τέλος, με το άρθρο του νομοσχεδίου που αυστηροποιεί τις ποινές για την κατοχή μολότοφ, με το οποίο αντιδρά η αντιπολίτευση, αναρωτήθηκε: «Πείτε μου, τη βόμβα μολότοφ στο σακίδιο τι την κάνει; Βόλτα την πάει; Θυμηθείτε τη Marfin, οι πολίτες δεν το ξεχνούν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ