ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Μητσοτάκης ενημέρωσε τον Αναστασιάδη για τη συνάντησή του με τον Τούρκο πρόεδρο

Ο Μητσοτάκης ενημέρωσε τον Αναστασιάδη για τη συνάντησή του με τον Τούρκο πρόεδρο
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε το απόγευμα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον ενημέρωσε για τη χθεσινή συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και για τα αποτελέσματα της Συνόδου του ΝΑΤΟ.

Σημειώνεται πως τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο Ταγίπ Ερντογάν άνοιξαν την ατζέντα των θεμάτων, θέτοντας ο καθένας από την πλευρά του τα ζητήματα που απασχολούν τις δυο χώρες με πρώτο το μνημόνιο κατανόησης που φέρεται να υπέγραψε η Τουρκία με την Λιβύη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε, επίσης, στον Τούρκο συνομιλητή του και ένα άκρως επικίνδυνο φαινόμενο σε σχέση με το προσφυγικό.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο πρωθυπουργός είπε στον Ταγίπ Ερντογάν ότι το τελευταίο διάστημα, η τουρκική ακτοφυλακή, έχει σταματήσει να περισυλλέγει πρόσφυγες και να προχωρά σε επιχειρήσεις διάσωσης, αφήνοντας να εννοηθεί πως η Άγκυρα αφήνει ελεύθερους τους δουλέμπορους να κάνουν ανενόχλητοι τη δουλειά τους και να μεταφέρουν στα ελληνικά νησιά ανθρώπινες ψυχές.

Από τη συνάντηση των δύο ηγετών προκύπτει ακόμη πως δεν βρέθηκε το σημείο συμφωνίας για να κατευναστούν οι προκλήσεις της Άγκυρας, αφού ο Τούρκος πρόεδρος παρά ότι έχει απομονωθεί πολιτικά από τους Ευρωπαίους ηγέτες, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ συνεχίζει την ίδια αδιάλλακτη τακτική, λέγοντας στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι σε βάθος χρόνου θα εξετάσουν τις διμερείς σχέσεις και τις αιτιάσεις που δημιουργούν οι εντάσεις -θεωρώντας λίγο πολύ ότι προέρχονται από τη δική μας πλευρά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ