ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τασούλας: Τα εθνικά μας δίκαια είναι επαρκώς προστατευμένα

Τασούλας: Τα εθνικά μας δίκαια είναι επαρκώς προστατευμένα
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ ΝEWS

«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πέτυχε ξεκάθαρη απόφαση του Συμβουλίου Κορυφής, που κονιορτοποιεί πολιτικά και νομικά τη συμφωνία»: αυτό δήλωσε σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, σχολιάζοντας την τουρκική προκλητικότητα και τις διπλωματικές κινήσεις της Αθήνας.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Real News», ο κ. Τασούλας τόνισε πώς η Τουρκία θα επανεκτιμήσει τη στάση της όταν «η ζημιά που θα πάθει η Τουρκία από τη συμπεριφορά της θα υπερβεί τα οφέλη (εσωτερικά και άλλα) που νομίζει ότι έχει».

«Ήδη, η ζημιά που παθαίνει διεθνώς ογκούται διότι, ακριβώς, ξεπέρασε τα όρια» υπογράμμισε ο ίδιος.

Ο πρόεδρος της Βουλής, στη συνέντευξή του, τονίζει ακόμα ότι «τα εθνικά μας δίκαια είναι επαρκώς προστατευμένα» και συνεχίζει λέγοντας:

«Το ενδεχόμενο επεισοδίου πρέπει να το φοβούνται άλλοι, όχι πάντως εμείς».

Αναφορικά με την εκλογή του Πρόεδρου Δημοκρατίας, και τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να συγκεντρώνει ο νέος πρόεδρος, ο Κώστας Τασούλας, στη συνέντευξή του, υποστήριξε τα ακόλουθα:

«Η εκλογή του ΠτΔ δεν θα γίνει με προκήρυξη του ΑΣΕΠ. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ο ανώτατος άρχων και ρυθμιστής του πολιτεύματος. Ισχύει, δηλαδή, εν προκειμένω το "βαριά η καλογερική". Ένα πρόσωπο με κύρος, ενωτικό, ιστορική, εθνική και διεθνή συναίσθηση, που θα εμπνέει την κοινωνία θετικά και θα εκπροσωπεί τη χώρα στο εξωτερικό με επάρκεια».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ