ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Ο EastMed θα προχωρήσει - Στο 49% η ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ

Χατζηδάκης: Ο EastMed θα προχωρήσει - Στο 49% η ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ
ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Τη διαβεβαίωση ότι ο αγωγός φυσικού αερίου EastMed θα προχωρήσει, παρείχε από το βήμα της Βουλής ο Κωστής Χατζηδάκης. 

Μετά τις νέες «απειλές» και διεκδικήσεις του Ερντογάν που θέλει να αποκτήσει ρόλο στον αγωγό, ο υπουργός Περιβάλλοντος επεσήμανε ότι αποτελεί «σταθερή δέσμευση Ελλάδας και Ισραήλ».

Στην ομιλία του επί του προϋπολογισμού του 2020, ο κ. Χατζηδάκης επεσήμανε -με νόημα- πως «ο Ερντογάν έχει τη δική του αντίληψη, αλλά έχουμε κι εμείς τη δική μας».

«Είναι επίσης σταθερή η δέσμευση της Ελλάδας, της Κύπρου και του Ισραήλ ότι θα προχωρήσει η ηλεκτρική διασύνδεση μεταξύ των 3 χωρών. Η άρση της απομόνωσης της Κύπρου στο επίπεδο της ηλεκτρικής ενέργειας είναι για εμάς προτεραιότητα», τόνισε και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση υπέγραψε τη διακυβερνητική συμφωνία για τον αγωγό φυσικού αερίου IGB Ελλάδας-Βουλγαρίας με στόχο να τεθεί σε λειτουργία σε 2 με 3 χρόνια.

Ο κ. Χατζηδάκης, παρουσιάζοντας τις δράσεις του υπουργείου του, ανέφερε ακόμη, ότι προχωρά η ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ σε ποσοστό 49%, αλλά με ισχυρά δικαιώματα μειοψηφίας ώστε «να προσελκύσουμε, όχι μόνο θεσμικούς αλλά και στρατηγικού χαρακτήρα επενδυτές: αυτό είναι μια ταμειακή ένεση για τη ΔΕΗ αλλά και, έας εκσυγχρονισμός του ίδιου του ΔΕΔΔΗΕ».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στον εταιρικό μετασχηματισμό της ΔΕΗ, με τη μείωση του προσωπικού και του κόστους της μέσω αυτοχρηματοδοτούμενων εθελούσιων εξόδων και το άνοιγμα στις ψηφιακές τεχνολογίες και στην ηλεκτροκίνηση με στόχο τη στροφή της στην κερδοφορία.

«Η ΔΕΗ θα πάψει να είναι μια εταιρεία που ζητάει από τους καταναλωτές να βάζουν κάθε τρεις και λίγο το χέρι στην τσέπη», είπε και πρόσθεσε πως εντός του 2020 ιδιωτικοποιείται περαιτέρω ο ΑΔΜΗΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ