ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επαφές Δένδια με τον εκπρόσωπο του ΟΗΕ για την Λιβύη: Η Ελλάδα συμφωνεί για πολιτική λύση

Επαφές Δένδια με τον εκπρόσωπο του ΟΗΕ για την Λιβύη: Η Ελλάδα συμφωνεί για πολιτική λύση
INTIME NEWS / ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΖΑΜΑΡΟΣ

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, είχε την Παρασκευή ενδελεχή συζήτηση για την κατάσταση στη Λιβύη και τις προοπτικές επίλυσης της λιβυκής κρίσης με τον Ειδικό Εκπρόσωπο ΓΓΗΕ για τη Λιβύη, Γκ. Σαλαμέ

Ο κ. Δένδιας επανέλαβε την ετοιμότητα της Ελλάδας να συνδράμει τις προσπάθειες του κ. Σαλαμέ για πολιτική λύση.

Επίσης, η Ελλάδα, κατόπιν και συνομιλίας του κ. Δένδια με τον Γάλλο ΥΠΕΞ Ζ. Ι. Λε Ντριάν, στήριξε την επανενεργοποίηση της επιχείρησης «Sophia» στη Μεσόγειο, με διευρυμένη εντολή, ώστε να επιτηρεί την εφαρμογή για το εμπάργκο όπλων προς την Λιβύη σε αέρα και θάλασσα.

Νωρίτερα, ο Έλληνας ΥΠΕΞ είχε εκφράσει την πλήρη στήριξη της Αθήνας στις προσπάθειες που καταβάλλει ο ΟΗΕ για την Λιβύη.

«Όσον αφορά την κατάσταση στη Λιβύη υποστηρίζουμε τις προσπάθειες του Ειδικού Εκπροσώπου του ΓΓΗΕ για τη Λιβύη, Ghassan Salame και της Διαδικασίας του Βερολίνου», σημείωσε ο κ. Δένδιας, κατά την άφιξή του στο έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Πρέπει όμως να διαπιστωθεί η ακυρότητα και η ανυπαρξία των μνημονίων που υπεγράφησαν μεταξύ της κυβέρνησης της Τρίπολης και της Τουρκίας, τα οποία το μόνο το οποίο υπηρετούν είναι την ένταση στην περιοχή», πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών.

Αναφερόμενος, εξάλλου, στο Ιράν, ο Νίκος Δένδιας υπογράμμισε πως «η Ελλάδα υποστηρίζει την αποκλιμάκωση της έντασης στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και του διαλόγου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ