ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γαλλία σε Κουμουτσάκο: Είμαστε στο πλευρό της Ελλάδας για το προσφυγικό

Γαλλία σε Κουμουτσάκο: Είμαστε στο πλευρό της Ελλάδας για το προσφυγικό
INTIME NEWS / ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΟΣ

Τη στήριξη της Γαλλίας στην αντιμετώπιση του προσφυγικού – μεταναστευτικού επιβεβαίωσε το Σάββατο ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Κριστόφ Καστανέρ, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον αναπληρωτή υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργο Κουμουτσάκο.

«Η Γαλλία στέκεται και θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό της Ελλάδας για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού/προσφυγικού ζητήματος», δήλωσε ο κ. Καστανέρ.

Εξάλλου, η γαλλική πρόταση μετεγκατάστασης 400 αιτούντων άσυλο στη Γαλλία, επιβεβαιώθηκε κατά τη συνάντηση των κυρίων Καστανέρ και Κουμουτσάκου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, στη συνάντησή τους που έγινε ενόψει και της επίσκεψης του Γάλλου υφυπουργού Εσωτερικών Λοράν Νουνέζ στην Αθήνα τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου, επιβεβαιώθηκε η γαλλική πρόταση μετεγκατάστασης 400 αιτούντων άσυλο στη Γαλλία, που είχε υποβάλλει ο κ. Καστανέρ με επιστολή του στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Τέλος, όπως επισημαίνεται οι δύο πλευρές συμφώνησαν για συνέχιση των επαφών και συνεργασία Ελλάδας-Γαλλίας εν όψει των προσεχών διαπραγματεύσεων για το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ