ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογή ΠτΔ: Ο Πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου

Εκλογή ΠτΔ: Ο Πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου
ΙΝΤΙΜΕ

Ο Πρόεδρος της ΒουλήςΚώστας Τασούλας, συνοδευόμενος από τους αντιπροέδρους του Σώματος, μετέβησαν στο γραφείο της κ. Σακελλαροπούλου στο ΣτΕ για να της ανακοινώσουν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας που έλαβε χώρα νωρίτερα στο Κοινοβούλιο για την εκλογή της στο Ύπατο Αξίωμα της Πολιτείας. 

Ο Κώστας Τασούλας διάβασε στη νέα Πρόεδρο της Δημοκρατίας την απόφαση για την εκλογή της, υπογραμμίζοντας πως η υποψηφιότητά της συγκέντρωσε ευρύτατη συναίνεση.

Με τη σειρά της η κ. Σακελλαροπούλου ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Βουλής για το μήνυμα και τα ευγενικά του λόγια.

«Παρακαλώ να διαβιβάσετε στη Βουλή τις ευχαριστίες μου και τη διαβεβαίωση ότι έχω πλήρη συνείδηση του βάρους που αναλαμβάνω» είπε η κ. Σακελλαροπούλου, και συμπλήρωσε:

«Σε συνεργασία με τη Βουλή, την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση θα συνεργαστούμε για τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση».

Την ίδια ώρα, η ίδια τόνισε πως είναι απαραίτητη προϋπόθεση η διατήρηση της εδαφικής ακεραιότητας.

«Προσβλέπω σε μια κοινωνία που επουλώνει τα τραύματα του παρελθόντος και ατενίζει με αιασιοδοξία το μέλλον» ανέφερε η κ. Σακαλλαροπούλου, υποσχόμενη ότι θα δώσει όλες τις δυνάμεις της για την εκπλήρωση του συνταγματικού της ρόλου.

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου είναι η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην Ελλάδα. Η ανώτατη δικαστικός εκλέχθηκε σε μια ιστορική ψηφοφορία στη Βουλή, με ευρεία πλειοψηφία.

Υπέρ της κ. Σακελλαροπούλου ψήφισαν 261 βουλευτές εκ των 294 που παρευρέθησαν από την Νέα Δημοκρατία, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ.

«Παρών» ψήφισαν 33 βουλευτές ενώ σημειώθηκαν και έξι απουσίες.

Από την ψηφοφορία απουσίαζαν οι βουλευτές Α. Σαμαράς (ΝΔ), Τρ. Αλεξιάδης (ΣΥΡΙΖΑ), Ν. Συρμαλένιος (ΣΥΡΙΖΑ), Κ. Ζουράρις (ΣΥΡΙΖΑ), Αλ. Μεϊκόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ) και Κ. Αδάμου (ΜέΡΑ2%).

Εκλογή ΠτΔ: Επικοινωνία Μητσοτάκη - Σακελλαροπούλου μετά την ψηφοφορία της Βουλής

Οι κ.κ. Σαμαράς, Αλεξιάδης και Συρμαλένιος έστειλαν επιστολή με την οποία δήλωναν ότι εάν παρίσταντο θα ψήφιζαν την κυρία Σακελλαροπούλου, ενώ η κα Αδάμου ότι θα ψήφιζε «παρών».

Δεν έστειλαν επιστολή οι κ.κ. Μεϊκόπουλος και Ζουράρις, οι οποίοι ήταν αδικαιολόγητα απόντες από την ψηφοφορία.

Πηγές της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν μετά τη ψηφοφορία ότι ο Κώστας Ζουράρις είχε πρόβλημα μετακίνησης ενώ ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος αντιμετώπισε πρόβλημα με το αυτοκίνητο και έφθασε με μεγάλη καθυστέρηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ