ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οργή στον ΣΥΡΙΖΑ για τα περί «Δούρειου Ίππου του Ερντογάν»

Οργή στον ΣΥΡΙΖΑ για τα περί «Δούρειου Ίππου του Ερντογάν»
ΙΝΤΙΜΕ/ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Εξοργισμένα είναι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών περί συμπόρευσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον Ερντογάν. Ακόμα και οι πιο «ψύχραιμοι» της Κουμουνδούρου είναι πυρ και μανία με την κυβέρνηση.

Ο χαρακτηρισμός «ακροδεξιά κυβέρνηση» είναι ο σχετικά πιο ήπιος, ενώ δεν λείπουν οι αναφορές για επιστροφή στη δεκαετία του '50, την εποχή όπου οι κομμουνιστές κατηγορούνταν ως κατάσκοποι της Σοβιετικής Ένωσης.

Οι «άθλιες» (όπως χαρακτηρίζονται) κατηγορίες της κυβέρνησης επιβεβαίωσαν την πεποίθηση στον ΣΥΡΙΖΑ ότι:

Έχει πια ηγεμονεύσει πλήρως στη ΝΔ η «ακροδεξιά πτέρυγα Σαμαρά».

Πάνω στην προκλητική επιχείρηση του Ερντογάν, η ΝΔ επιχειρεί στο εσωτερικό της χώρας να χειραγωγήσει τους πολίτες και να διχάσει την ελληνική κοινωνία.

Η κυβέρνηση διαχειρίζεται κρίσιμα θέματα όπως τα ελληνοτουρκικά και το προσφυγικό με όρους επικοινωνίας και μικροκομματικής σκοπιμότητας.

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εξαιρετικά ανήσυχος με αυτό που ονομάζει «κυβερνητική ανοχή στο ακροδεξιό παρακράτος», αναφορικά με τις επιθέσεις στα νησιά και τις περιπολίες ένοπλων πολιτών στον Έβρο.

Η δήλωση Πέτσα

Η δήλωση που αποτέλεσε τη θρυαλλίδα της συριζικής έκρηξης ήταν του Στέλιου Πέτσα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι αυτής της απειλής το μόνο που κάνει είναι να επιτίθεται στην Kυβέρνηση, αναπαράγοντας συνεχώς, άκριτα, την τουρκική προπαγάνδα και υιοθετώντας τα fake news που κατασκευάζει, λειτουργώντας ως "Δούρειος Ίππος" του Ερντογάν».

Η απάντηση

Στον κυβερνητικό εκπρόσωπο απάντησε σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεπέρασε κάθε όριο χυδαιότητας. Για να αποποιηθεί τις ευθύνες της κυβέρνησης για το οκτάμηνο μπάχαλο στο προσφυγικό και την πρωτοφανή δράση ενόπλων παραστρατιωτικών και νεοναζί, καταφεύγει σε πρακτικές από τις πιο σκοτεινές περιόδους της ελληνικής ιστορίας: στην ανακάλυψη "προδοτών" και "εσωτερικών εχθρών". [..] Σε κάθε περίπτωση, η δημοκρατική πλειοψηφία του λαού μας δεν θα επιτρέψει μια εθνική κρίση να εξελιχθεί σε εσωτερική τραγωδία για τη Δημοκρατία και τη χώρα. «

Η τοποθέτηση Βούτση

Σε εξίσου οξείς τόνους ο Νίκος Βούτσης μιλώντας στον ρ/σ «Κόκκινο», είπε ότι:

«Αντί να στρέφονται ευθέως για κυρώσεις εναντίον της τουρκικής πολιτικής και για την άμεση υλοποίηση των αποφάσεων της Ε.Ε. για μετεγκατάσταση, εργαλειοποιούν το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα στο εσωτερικό μέτωπο με εμφυλιοπολεμική λογική».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ