ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Συνάντηση Μητσοτάκη – Γεννηματά το απόγευμα της Δευτέρας

Κορωνοϊός: Συνάντηση Μητσοτάκη – Γεννηματά το απόγευμα της Δευτέρας
ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματάαναμένεται να επικοινωνήσει μέσω βιντεοκλήσης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών για τον κορωνοϊό.

Η εν λόγω επικοινωνία έχει οριστεί για τις 19:00 της Δευτέρας, λίγη ώρα αφότου θα έχει ολοκληρωθεί η βιντεοκλήση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Η συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα έρχεται κατόπιν σχετικού αιτήματος της Κουμουνδούρου, προκειμένου να προταθούν μέτρα αντιμετώπισης του ιού από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τα 331 επίσημα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωναϊού και η μετάδοσή του με ταχύτατους ρυθμούς έχουν σημάνει συναγερμό στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον πρωθυπουργό να συντονίζει το σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Δεν χωρά αμφιβολία ότι οι επόμενες ημέρες θα είναι πιο δύσκολες από τις σημερινές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να βρίσκεται, με βάση το σχέδιό του, πιο μπροστά από άλλες χώρες της Ευρώπης, ώστε να προλάβει την εξάπλωση ή έστω να περιορίσει τον ρυθμό αύξησης του πληθυσμού που θα νοσήσει και που δυστυχώς κάποιοι εξ αυτών θα καταλήξουν.

«Θα κάνει τα πάντα για να μην βρεθούμε σε δυσάρεστες και πολύ επώδυνες εξελίξεις με ό,τι αυτό συνεπάγεται» αναφέρουν οι συνεργάτες του, ενώ και ο ίδιος μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter ήταν αρκετά σαφής:

«Τα δύσκολα είναι μπροστά μας. Έχουμε υποχρέωση να προειδοποιήσουμε ότι ο επόμενος μήνας θα είναι πολύ δύσκολος. Το σημαντικό είναι να περιορίσουμε τον αριθμό και να μην χάσουν άνθρωποι τη ζωή τους ενώ θα μπορούσαν να σωθούν. Αυτό είναι το κύριο μέλημά μας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ