ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποια είναι τα μέτρα πρόληψης για τον τουρισμό

Ποια είναι τα μέτρα πρόληψης για τον τουρισμό
ΙΝΤΙΜΕ

Το πλάνο για τα μέτρα πρόληψης στον κλάδο του τουρισμού ανέλυσε ο αρμόδιος υπουργός, Χάρης Θεοχάρης. Όπως είπε θα γίνονται δειγματοληπτικά τεστ ελέγχων έναντι του κορωνοϊού και όχι υποχρεωτική καραντίνα και τεστ.

Τα μέτρα πρόληψης είναι τα εξής:

- Ενίσχυση υγειονομικής ικανότητας των προορισμών. Συνεργαζόμενο γιατρό με κάθε κατάλυμα και ορισμό συντονιστή από κάθε κατάλυμα

- Κατάρτιση επιχειρησιακού πλάνου διαχείρισης των κρουσμάτων. Ειδικούς χώρους για καραντίνα ανά περιφέρεια, ανά νησί και μεταφορά σε δομή υγείας όταν χρειαστεί.

- Στις 15 Ιουνίου που θα υπάρξει απελευθέρωση πτήσεων αποκλειστικά προς το Ελ. Βενιζέλος και από χώρες με καλά υγειονομικά κριτήρια που θα μπουν από τους ειδικούς.

Επίσης σημείωσε πως οι χώρες της Βαλκανικής μέχρι τη Βαλτική θα είναι από τις πρώτες χώρες που θα αποκαταστήσει τη σχέση της η Ελλάδα και στη συνέχεια οι χώρες της κεντρικής Ευρώπης όπως η Βρετανία αλλά και χώρες όπως την Κύπρο και το Ισραήλ.

Ενώ συμπλήρωσε ότι: «Το προσεχές διάστημα θα δημιουργηθούν υγειονομικά πρωτόκολλα για τη λειτουργία επιχειρήσεων και τη μεταφορά τουριστών, ενώ θα υπάρξουν στοχευμένα μέτρα οικονομικής στήριξης επιχειρήσεων τουρισμού (μείωση προκαταβολής φόρου, μείωση ΦΠΑ, ενίσχυση εποχικά απασχολούμενων κλπ).

Τέλος τόνισε πως ενισχύεται ο εσωτερικός τουρισμός με τέσσερα προγράμματα: Διαφημιστική καμπάνια - Πρόγραμμα Τουρισμός Για Όλους - ενίσχυση Κοινωνικού Τουρισμού και εταιρικά Holiday Vouchers για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ