ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παππάς: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την πρωτοβουλία κινήσεων στην κεντροαριστερά

Ν. Παππάς: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την πρωτοβουλία κινήσεων στην κεντροαριστερά
INTIME/ ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο σύμπραξης ΣΥΡΙΖΑ – Κινήματος Αλλαγής ο βουλευτής και τομεάρχης Οικονομίας στο ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, μιλώντας στο CNN Greece.

Ωστόσο, επεσήμανε πως καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μεγαλύτερη δύναμη στον προοδευτικό χώρο, θα έχει και την πρωτοβουλία αλλά και την ευθύνη των κινήσεων στις όποιες διεργασίες υπάρξουν το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το κάλεσμα που απευθύνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι προς όλες τις προοδευτικές δυνάμεις (Κίνημα Αλλαγής, ΜεΡΑ25) ώστε να δημιουργηθεί μία δύναμη που θα ανακόψει τις πολιτικές που θέλει να εφαρμόσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόσο στην οικονομία όσο και στα εργασιακά.

Για τη μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ και για τις διαφορετικές φωνές που υπάρχουν εντός του κόμματος ο κ. Παππάς επεσήμανε πως ο μετασχηματισμός σε μία μεγάλη προοδευτική παράταξη αποτελεί μονόδρομο και πως υπάρχει η δυνατότητα να ξεπεραστούν οι οποίες διαφωνίες.

Για τον Αλέξη Τσίπρα, ο τομεάρχης Οικονομίας ανέφερε πως είναι ο πρώτος αριστερός Έλληνας πρωθυπουργός και ηγέτης του προοδευτικού χώρου, τονίζοντας ταυτόχρονα πως τα όσα λέγονται για αντιδράσεις στελεχών στα περί προσωποπαγούς κόμματος δεν έχουν βάση, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ ως αριστερό κόμμα λειτουργεί συλλογικά και πλουραλιστικά.

Ο Νίκος Παππάς εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για τον τρόπο αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης που δημιούργησε ο κορωνοιός, υποστηρίζοντας πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης βυθίζει τη χώρα στην ύφεση και την ανεργία.

«Τα μέτρα της κυβέρνησης είναι ελλιπή και μονόπλευρα. Ο κ. Μητσοτάκης καταδικάζει τους εργαζομένους σε μισούς μισθούς και απολύσεις», σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης τόνισε πως μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων έχουν αποκλειστεί από τα χρηματοδοτικά εργαλεία, γεγονός που θα οδηγήσει σε λουκέτα.

Μάλιστα, κάλεσε τις τράπεζες να δώσουν εξηγήσεις για τον τρόπο που δίνονται τα δάνεια με κρατικές εγγυήσεις.

«Αν η κυβέρνηση θεωρεί πως η αξιωματική αντιπολίτευση θα είναι ένας απλός θεατής στις αμφιλεγόμενες αποφάσεις που λαμβάνονται είναι γελασμένη», δήλωσε ο κ. Παππάς, ο οποίος κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επιδείξει πολιτική γενναιότητα και να έρθει στη Βουλή να απαντήσει στην ερώτηση που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας σχετικά με τα ακριβή ποσά ανά δικαιούχο για την ενημερωτική δαπάνη που αφορούσε την εκστρατεία για τον κορωνοϊό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ