ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εσωκομματικές διεργασίες το Σαββατοκύριακο στον ΣΥΡΙΖΑ

Εσωκομματικές διεργασίες το Σαββατοκύριακο στον ΣΥΡΙΖΑ
EUROKINISSI // ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Νέα Πολιτική Γραμματεία και νέο γραμματέα του κόμματος εκλέγει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδριάζει μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με πληροφορίες για την θέση του γραμματέα , η οποία παραμένει "ορφανή" από τις αρχές Σεπτεμβρίου, όταν παραιτήθηκε από το αξίωμα ο Τάσος Κορωνάκης, προορίζεται ο Πάνος Ρήγας, στέλεχος που ανήκει στις λεγόμενες μετριοπαθείς ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ.

Μέχρι στιγμής δεν έχει εκδηλωθεί και δεύτερη υποψηφιότητα, ενώ παραμένει ερωτηματικό το εάν η ομάδα των "53" επιδιώξει να καταγραφεί πολιτικά στις κάλπες κατεβάζοντας δική της χωριστή πρόταση.

Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη της συνεδρίαση μετά τις εκλογές καλείται να αναδείξει και νέα Πολιτική Γραμματεία, καθώς αυτή την στιγμή τον ρόλο της υποκαθιστά ένα μεταβατικό όργανο που συγκροτήθηκε στην διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Αυτό αποτελείται από τα παλιά μέλη της Γραμματείας και κορυφαία στελέχη του κόμματος που είχαν κεντρική ευθύνη για τις εκλογές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τςίπρας θα επιδιώξει στην νέα Πολιτική Γραμματεία να υπάρχει πλουραλιστική εκπροσώπηση και να ενταχθούν όλες οι εσωτερικές ομάδες της Κουμουνδούρου για λόγους εσωκομματικής ισορροπίας, πρακτική που ακολούθησε και στις επιλογές του για τους ρόλους των στελεχών στο κοινοβούλιο.

Ο νέος γραμματέας καλείται να οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε συνέδριο στις αρχές της επόμενης χρονιάς όπου ουσιαστικά θα επιχειρηθεί η ανανέωση του και η αντιστοίχιση του λεγόμενου κοινωνικού με τον κομματικό ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τους επόμενους μήνες θα επιδιωχθεί η διεύρυνση του κόμματος στην κοινωνία και η εγγραφή νέων μελών που θέλουν να συνδεθούν περισσότερο με την Κουμουνδούρου στο άνοιγμά της προς πλατύτερες μάζες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ