ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ και δεύτερη αξιολόγηση στο μυαλό του Αλέξη Τσίπρα

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ  και δεύτερη αξιολόγηση στο μυαλό του Αλέξη Τσίπρα
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/φωτογραφία αρχείου

Σε δύο κεντρικά ζητήματα σκοπεύει να προσηλωθεί ο Αλέξης Τσίπρας το επόμενο διάστημα κι αυτά δεν είναι άλλα από τη δεύτερη αξιολόγηση –μέσα από την οποία περνά και η υπόθεση του χρέους– και το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρωθυπουργός έχει δώσει οδηγίες στο ιδιαίτερο γραφείο του στο Μαξίμου να του σχεδιάσουν το πρόγραμμα για τις επόμενες ημέρες μετά το ταξίδι του στις ΗΠΑ με άξονα την διαδικασία της διαπραγμάτευσης αλλά και την πορεία προς το δεύτερο συνέδριο.

Το οικονομικό επιτελείο έχει πληροφορήσει τον πρωθυπουργό πως δεν υπάρχουν ιδιαίτερα αγκάθια στην διαδικασία της διαπραγμάτευσης, επομένως εάν όλα εξελιχθούν χωρίς εκπλήξεις τότε ενδεχομένως περί τα τέλη Οκτωβρίου το Μαξίμου θα μπορεί να ελπίζει πως οδεύει προς το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης. Κάτι τέτοιο προϋποθέτει βεβαίως το κλείσιμο των προαπαιτούμενων της πρώτης αξιολόγησης και θα αποτυπωθεί με σαφή τρόπο στην έκθεση συμμόρφωσης που θα συντάξει η τρόικα για το Euroworking Group στις 29 Σεπτεμβρίου.

Από εκεί και πέρα το Μαξίμου πιστεύει ότι μπορεί να παλέψει την διαπραγμάτευση για τα εργασιακά, εξέλιξη που δεν είναι αποσυνδεδεμένη και από το συνέδριο του κόμματος στα μέσα του Οκτώβρη καθώς θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι η ομάδα των 53 θα κατέβει δυναμικά και θα αξιώσει σκλήρυνση της στάσης της κυβέρνησης χωρίς υποχωρήσεις.

Όπως και να’ χει το πρωθυπουργικό περιβάλλον θεωρεί ότι το συνέδριο αποτελεί ευκαιρία για συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για το πολυδιαφημισμένο άνοιγμά του προς την κοινωνία. Στο συνέδριο θα κριθεί επίσης και η δυναμική του Αλέξη Τσίπρα στο εσωτερικό της Κουμουνδούρου καθώς από τους συσχετισμούς των δυνάμεων θα κριθεί και το ποσοστό της αποδοχής της κυβερνητικής πολιτικής.

Ο πρωθυπουργός που θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να καλέσει τα στελέχη σε ένα νέο ξεκίνημα υποσχόμενος καλύτερες ημέρες για την χώρα και να επισημοποίηση την επανάκαμψη στην Κουμουνδούρου των στελεχών της ΔΗΜΑΡ που έφυγαν το 2010 και σήμερα βρίσκονται κοντά στον Φώτη Κουβέλη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ