ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Μητσοτάκης: Θέλω τη ΝΔ ξανά μεγάλο κόμμα εξουσίας

Κυρ. Μητσοτάκης: Θέλω τη ΝΔ ξανά μεγάλο κόμμα εξουσίας

Την επιθυμία του να ξανακάνει τη ΝΔ μεγάλο κόμμα εξουσίας και κεντρικό διαμορφωτή των πολιτικών εξελίξεων εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας την Παρασκευή στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Ο υποψήφιος για την αρχηγία της ΝΔ ζήτησε από τους συνυποψηφίους του να έχουν έναν ειλικρινή μεταξύ τους διάλογο, υπογραμμίζοντας πως αρκετά πλήρωσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τους διχασμούς.

Αναλύοντας το σχέδιό του για την επόμενη μέρα στη Νέα Δημοκρατία επισήμανε ότι θέλει ένα κόμμα αξιών που θα επαναφέρει στο δημόσιο διάλογο τις βασικές αξίες της παράταξης ώστε να αντιπαρατεθεί στην «ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς» και να μιλήσει ουσιαστικά για ελευθερία, αξιοκρατία, δικαιοσύνη και ίσες ευκαιρίες.

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για την επιθυμία του η ΝΔ να μην χωρίζεται «σε σαμαρικούς, μητσοτακικούς, καραμανλικούς, μεϊμαρακικούς» λέγοντας μάλιστα χαρακτηριστικά ότι «δεν γίνεται ο νικητής πρόεδρος να διαγράφει τον ηττημένο».

Περιέγραψε επιπρόσθετα με πέντε Α την επόμενη μέρα του κόμματος, μιλώντας για ανανέωση, ανάπτυξη, αναδιάρθρωση του κράτους, αριστεία και αξιοπιστία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ