Ο Χ. Θεοχάρης παίρνει αποστάσεις από... το κόμμα που ίδρυσε
Πηγή: ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ - Eurokinissi

Αποστάσεις από τη Δημοκρατική Ευθύνη, το κόμμα που ο ίδιος ίδρυσε, παίρνει ο πρώην βουλευτής του Ποταμιού, Χάρης Θεοχάρης.

Όπως δηλώνει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Θεοχάρης υπάρχουν δύο απόψεις ως προς την πορεία του κινήματος, η μια που «ήθελε την απόλυτη καθαρότητα, δηλαδή καμιά συζήτηση με πρόσωπα και φορείς από το υφιστάμενο πολιτικό προσωπικό» και η δεύτερη που έλεγε «ότι όταν το αίτημα από παντού είναι να δούμε πώς θα φέρουμε τη σύνθεση ώστε να δημιουργηθεί ένας μεταρρυθμιστικός πόλος αλλαγής, δεν μπορεί να κινούμαστε σε παλαιοκομματικές λογικές αποκλεισμού δυνάμεων, στη λογική του "εμείς, εμείς οι μόνοι συνεπείς"» .

Σε ερώτηση για το αν προτίθεται να συνεργαστεί με τη Νέα Δημοκρατία, ο ανεξάρτητος βουλευτής απαντά πως είναι ανάγκη να αναγεννηθεί το Κέντρο «γιατί πραγματικά φέρνει μια διαφορετική λογική μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ σε πάρα πολλούς τομείς».

Tονίζει ακόμη την ανάγκη να «κυβερνηθεί επιτέλους η χώρα» και προσθέτει «δυστυχώς παρακολουθούμε μια διαδικασία κατά την οποία η συνεχής προσφυγή στις κάλπες έχει αντικαταστήσει την ουσιαστική διακυβέρνηση που αποσκοπεί στην επίλυση των προβλημάτων της χώρας», ενώ δεν θεωρεί ότι μια οικουμενική κυβέρνηση θα έλυνε το πρόβλημα της χώρας.

 

Όσον αφορά τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα ο κ. Θεοχάρης υποστηρίζει ότι «η κυβέρνηση πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι αν θέλει να έχει σύμμαχο το ΔΝΤ για μια ουσιαστική, βιώσιμη και μόνιμη διευθέτηση του χρέους, θα πρέπει να αποδεχτεί -φυσικά και μετά από κάποια διαπραγμάτευση- τις βαθιές τομές που ζητάει ώστε να μπορέσει η χώρα μας να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της».

Αναφορικά με το θέμα του χρέους, ο ίδιος, εκτιμά ότι είναι εξαιρετικά δύσκολη η επίλυση του πριν την διεξαγωγή των εκλογών σε Γαλλία και Γερμανία.

«Πριν τις γαλλικές και τις γερμανικές εκλογές τα περιθώρια σε πολιτικό επίπεδο για μια ουσιαστική και μόνιμη διευθέτηση του χρέους είναι ελάχιστα», τονίζει χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης