ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Σκουρλέτης: Φεύγουμε με ψηλά το κεφάλι και χωρίς υπογραφή για ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ

Π. Σκουρλέτης: Φεύγουμε με ψηλά το κεφάλι και χωρίς υπογραφή για ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Υπερήφανος για το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας δεν υπογράφηκε εντολή για την ιδιωτικοποίησή της, δήλωσε ο Πάνος Σκουρλέτης, κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου στον Γιώργο Σταθάκη.

«Δεν υπέγραψα και δεν υπογράψαμε καμία εντολή για ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Μας κληρονόμησαν την καταστροφή, αλλά φεύγουμε από το υπουργείο ικανοποιημένοι και με ψηλά το κεφάλι. Αν έφτιαχνα μια κυβέρνηση μετά από χρόνια, εσύ θα ήσουν ο άνθρωπος που θα έβαζα στο υπουργείο Ενέργειας», δήλωσε ο κ. Σκουρλέτης απευθυνόμενος στον κ. Σταθάκη, ενώ έκανε αναφορά και στα Μέσα ενημέρωσης, που προέβλεπαν ότι θα έμενε εκτός κυβέρνησης.

.

«Σε αυτό τον ανασχηματισμό χαρακτηριστική ήταν η υψηλή αξιοπιστία των Μέσων ενημέρωσης που θεωρούσαν ότι θα είμαι εκτός κυβερνητικού σχήματος. Ηταν από εκείνες τις δυνάμεις, μέσα και έξω από τη χώρα, που ενοχλούνται όταν βλέπουν μια κυβέρνηση της αριστεράς να βάζει το δικό της αποτύπωμα. Υπήρξαμε συνεπείς με τις προγραμματικές μας δεσμεύσεις και δεν κινηθήκαμε ούτε χιλιοστό έξω από αυτές. Σε αυτούς τους 13 μήνες κερδίσαμε τη μάχη για τον ΑΔΜΗΕ, ένα σχέδιο που πολεμήθηκε τόσο μέσα όσο και έξω, για διαφορετικούς λόγους», ανέφερε χαρακτηριστικά

ΔΗΜΟΦΙΛΗ