ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποτάμι: Η κυβέρνηση εγκατέλειψε τις ακραίες επιδιώξεις της για κομματικό ΕΣΡ

Ποτάμι: Η κυβέρνηση εγκατέλειψε τις ακραίες επιδιώξεις της για κομματικό ΕΣΡ
ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ - Eurokinissi

«Στη Διάσκεψη των Προέδρων διαμορφώθηκε τελικά η πολυπόθητη συνεννόηση». Με αυτή την φράση ξεκινά η ανακοίνωση του Ποταμιού για τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη τονίζει πως «η κυβέρνηση εγκατέλειψε τις ακραίες επιδιώξεις της για κομματικό έλεγχο του ΕΣΡ, το οποίο απλώς θα επικύρωνε τις αποφάσεις της», ενώ «η αξιωματική αντιπολίτευση συναίνεσε τελικά σε αυτό που το Σύνταγμα επιτάσσει: Δυνατό ΕΣΡ με τα 4/5 της Βουλής».

Το κόμμα επισημαίνει πως η τελική απόφαση και η πολιτική συννενόηση στηρίχτηκε στην θέση που οι εκπρόσωποι του είχαν από την πρώτη στιγμή στηρίξει.

«Η πολιτική συνεννόηση στηρίχτηκε στην κατεύθυνση που οι εκπρόσωποι του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης και Σπύρος Λυκούδης είχαν από την πρώτη στιγμή διατυπώσει», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

«’Περισσότερα κανάλια, περισσότεροι εργαζόμενοι, περισσότερα χρήματα’ ήταν η θέση μας και βέβαια όλα αυτά μέσα από αποφάσεις του ΕΣΡ και όχι καναλαρχών-υπουργών. Το θολό και σε πολλές περιπτώσεις δηλητηριώδες καθεστώς δεκαετιών στην τηλεόραση έπρεπε να μας είχε ωθήσει εξ αρχής να αναζητήσουμε ρυθμίσεις και λύσεις όπως η σημερινή. Σε αυτό επιμέναμε από το Φεβρουάριο του '15», ολοκληρώνει το Ποτάμι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ