ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε υψηλούς τόνους η προανακριτική στη Βουλή για τα εξοπλιστικά επί Παπαντωνίου

Σε υψηλούς τόνους η προανακριτική στη Βουλή για τα εξοπλιστικά επί Παπαντωνίου
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σε υψηλούς τόνους διεξάγεται από το πρωί στην ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση της πρότασης της πλειοψηφίας για συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής, που θα διερευνήσει εξοπλιστικά προγράμματα επί υπουργίας Άμυνας Γιάννου Παπαντωνίου.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης αν και στηρίζουν την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μιλούν για «επικοινωνιακό πυροτέχνημα» της κυβέρνησης και απόπειρα αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τα φλέγοντα ζητήματα της οικονομίας, ενώ από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ ο εισηγητής, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος υποστήριξε ότι την ώρα που επιβάλλονται φόροι και επιβάλλονται «αιματηρές θυσίες» στους πολίτες, η κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί για να αποδοθεί δικαιοσύνη.

«Σήμερα η Βουλή και ο πολιτικός κόσμος δίνουν εξετάσεις και όσες ευθύνες έχουν οι παραγωγοί διαφθοράς, άλλες τόσες είναι και οι ευθύνες εκείνων που παραλείπουν να τις ελέγξουν», ανέφερε. Ο Νίκος Παρασκευόπουλος παραδέχθηκε ότι το αδίκημα της απιστίας για το οποίο ελέγχεται ο πρώην υπουργός έχει παραγραφεί, ενώ για το αδίκημα του ξεπλύματος είπε πως «δεν αποκλείεται να είναι διαρκείας».

Από πλευράς αντιπολίτευσης, ο Θανάσης Δαβάκης δήλωσε ότι η ΝΔ θα πει «ναι», ενώ επιτέθηκε στην κυβέρνηση ότι επιχειρεί με βόμβες κρότου λάμψης επιχειρεί να κρύψει τα νέα μέτρα που έρχονται.

«Η κυβέρνηση μέσα από νομικούς ακροβατισμούς προσπαθεί να παρουσιάσει άλλη μια επιτροπή, θέλοντας να σπρώξει τον πολιτικό χρόνο που πιέζει προς το καλοκαίρι για να μην δει ο λαός τα επιτεύγματα τα γενναίας διαπραγμάτευσης», είπε από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.

«Ναι» λέει το ΚΚΕ με τον Σάκη Βαρδαλή να αναφέρει ότι ο Περισσός δεν τρέφει αυταπάτες για το αποτέλεσμα, ενώ από το Ποτάμι ο Σπύρος Δανέλλης επεσήμανε ότι πάγια θέση του κόμματός του είναι «όλα στο φως». Εξέφρασε ωστόσο, επιφυλάξεις εάν η κυβέρνηση επιζητά όντως τη διαλεύκανση επαναλαμβανόμενων εγκλημάτων, ή αν επιχειρεί τον αποπροσανατολισμό της δημοσίας συζήτησης από τα αδιέξοδα που υπάρχουν και τα επώδυνα μέτρα που έρχονται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ