ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Καμμένος: Το ότι κυκλοφορεί ελεύθερος ο κ. Σημίτης είναι ευθύνη όλων μας

Π. Καμμένος: Το ότι κυκλοφορεί ελεύθερος ο κ. Σημίτης είναι ευθύνη όλων μας

Επίθεση με σκληρούς χαρακτηρισμούς κατά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, εξαπέλυσε ο Πάνος Καμμένος σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα.

Ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ κληθείς να σχολιάσει την πρόσφατη επανεμφάνιση του Κώστα Σημίτη υποστήριξε ότι ο πρώην πρωθυπουργός θα έπρεπε να βρίσκεται φυλακή. «Είναι ο πρωθυπουργός του χρηματιστηρίου, ο πρωθυπουργός του Παπαντωνίου, ο πρωθυπουργός του Τσοχατζόπουλου, ο πρωθυπουργός που πρότεινε στους Έλληνες να αγοράσουν μετοχές, ενώ ο ίδιος και οι δικοί του πωλούσαν. Το ότι κυκλοφορεί ελεύθερος ο κ. Σημίτης είναι ευθύνη όλων μας», υποστήριξε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στην εφημερίδα Real News, o Π. Καμμένος, πρόσθεσε ότι ο κ. Σημίτης επιχειρεί να εισέλθει στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας ενώ από τα πυρά του δεν ξέφυγε ούτε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας: «όσο ο κ. Στουρνάρας επιμένει στις συναντήσεις με το παρελθόν του, νομίζω ότι με αυτά που κάνει δημιουργεί ο ίδιος πρόβλημα και όχι η κυβέρνηση προς τον κ. Στουρνάρα», δήλωσε.

Υποστηρίζει ότι τα αδικήματα της εποχής Παπαντωνίου στα εξοπλιστικά δεν έχουν παραγραφεί, καθώς αφορούν σε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και προσθέτει πως «αν ελπίζουν στη παραγραφή, θα πρέπει να τους ενημερώσουν οι συνήγοροί τους ότι δεν πρόκειται να γλιτώσουν».

Ξεκαθαρίζει, ακόμα, ότι «δεν υπάρχει περίπτωση ούτε μία στο εκατομμύριο» να ψηφίσουν οι ΑΝΕΛ την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ που αφορά τον διαχωρισμό κράτους - Εκκλησίας και αναφέρει ότι για την συνταγματική αναθεώρηση το κόμμα του προτείνει την κατάργηση περί ευθύνης υπουργών και την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό.

Τέλος, για την τουρκική προκλητικότητα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας εκφράζει τη βεβαιότητα ότι «η Τουρκία, μέσα σε αυτόν τον παραλογισμό του Προέδρου Ερντογάν, που διαφαίνεται πλέον όχι μόνο απέναντι σε εμάς αλλά απέναντι και στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ και τη Ρωσία, μπορεί να προκαλέσει το ο,τιδήποτε. Είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ