ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φωνές και διαμαρτυρίες στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ από αντιπροσωπεία των παραπληγικών

Φωνές και διαμαρτυρίες στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ από αντιπροσωπεία των παραπληγικών
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ Eurokinissi-ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Ένταση επικράτησε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή όταν αντιπροσωπεία του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών θέλησε, χωρίς επιτυχία ωστόσο, να συναντηθεί με τους αρμόδιους υπουργούς προκειμένου να τους εκφράσει την αντίθεσή τους στις περικοπές συντάξεων, επιδομάτων και παροχών.

Οι αρμόδιοι υπουργοί δεν ήταν στη Βουλή και στη συνάντηση, στον δεύτερο όροφο του Κοινοβουλίου όπου στεγάζονται τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, παρόντες ήταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γεωργία Γεννιά και Δημήτρης Ρίζος. Οι βουλευτές φαίνεται να άκουσαν τα αιτήματά τους και αποχώρησαν. Ωστόσο, η αντιπροσωπεία των παραπληγικών παρέμειναν. Από την αίθουσα 227 ακούγονταν φωνές και διαμαρτυρίες.

Μετά από περίπου δύο ώρες επικοινώνησαν μέσω του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή με το υπουργείο Εργασίας και τον αρμόδιο υφυπουργό Τάσο Πετρόπουλο κι όπως έλεγαν στους δημοσιογράφους, υπήρξε δέσμευση για ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Διαμήνυσαν ωστόσο, πως την ημέρα ψήφισης του πακέτου μέτρων και αντιμέτρων απο την Ολομέλεια της Βουλής θα είναι και πάλι στη Βουλή.

Λίγο νωρίτερα, κάποιοι από αυτούς συναντήθηκαν με στελέχη του ΠΑΣΟΚ αλλά και με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη. Σε δηλώσεις του, εξέφρασε την αμέριστη στήριξη του Ποταμιού στα άτομα με αναπηρίες και ευπαθείς ομάδες.

«Από την ιδρυτική μας διακήρυξη αναδείξαμε το θέμα των ατόμων με αναπηρία, βάζοντας και την ευρωπαϊκή διάσταση. Δίνουμε σκληρή μάχη, πιέζοντας προς όλες τις κατευθύνσεις για την επίλυση των προβλημάτων διαβίωσης που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους. Εμείς θα συνεχίσουμε να ασκούμε πίεση με συγκεκριμένες προτάσεις στη Βουλή, όμως όπως ξέρετε, οι δικές μας ψήφοι δεν αρκούν. Η ευθύνη για την ψήφισή τους βαρύνει τους 153 του κ. Τσίπρα. Είμαστε στο πλευρό σας», τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο πρόεδρος και η αντιπροσωπεία του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών εξέφρασαν την διαμαρτυρία τους για το γεγονός ότι δεν έχουν εξαιρεθεί από τις περικοπές, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα –όπως είπαν- την επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης, του κοινωνικού αποκλεισμού, της περιθωριοποίησής τους.

Τα κυριότερα αιτήματά τους είναι:

· καμία μείωση σε κύριες και επικουρικές συντάξεις,
· διατήρηση των φοροαπαλλαγών σε μισθούς και συντάξεις των παραπληγικών και τετραπληγικών με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω,
· κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τους παραπληγικούς και τετραπληγικούς με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ