ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Καμμένος για Τουρκία: Ασέβεια που δεν αρμόζει στους πιο βάρβαρους στρατούς

Π. Καμμένος για Τουρκία: Ασέβεια που δεν αρμόζει στους πιο βάρβαρους στρατούς
EUROKINISSI/ΥΕΘΑ

Τις παραβιάσεις των Τούρκων, την Τρίτη, πάνω από το Αιγαίο, κατά τη διάρκεια της τελετής απόδοσης τιμών στον σμηναγό Κώστα Ηλιάκη, ο οποίος σκοτώθηκε προ 11 ετών όταν τουρκικό Φάντομ συγκρούστηκε με το F-16 που πλοηγούσε, σχολίασε με ανακοίνωσή του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, κάνοντας λόγο για ένδειξη «ασέβειας που δεν αρμόζει στους πιο βάρβαρους στρατούς».

«Την ώρα που η Ελλάδα τιμούσε έναν ήρωα, έναν νέο αξιωματικό που άφησε πίσω του μια οικογένεια, πέφτοντας υπέρ πίστεως και πατρίδος, την ίδια στιγμή η Τουρκία έδειξε τον πραγματικό της εαυτό. Παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο, μη σεβόμενη ακόμα και αυτό που σέβονται οι πιο βάρβαροι στρατοί του κόσμου, τη μνήμη ενός ήρωα, ενός πολεμιστή που έπεσε μαχόμενος και υπερασπιζόμενος την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας», ανέφερε ο κ. Καμμένος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παραβιάσεις στις οποίες αναφέρθηκε ο κ. Καμμένος πραγματοποιήθηκαν στο κεντρικό Αιγαίο από δύο τουρκικά F-16, τα οποία αναχαιτίστηκαν από δύο ελληνικά Μιράζ-2000. Παραβιάσεις έγιναν, επίσης, από ελικόπτερα, πρακτική η οποία είναι σχετικά νέα.

KAMMENOS 2

(EUROKINISSI/ΥΕΘΑ)

Παράλληλα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, είπε ότι οι ένοπλες δυνάμεις δεν θα επιτρέψουν «καμία αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, ιδιαίτερα σήμερα που η προκλητικότητα της Τουρκίας έχει ξεπεράσει κάθε όριο».

Στις χθεσινές εκδηλώσεις τιμής και μνήμης που πραγματοποιήθηκαν στην Κάρπαθο προς τιμήν του σμηναγού Ηλιάκη, παρευρέθηκαν, εκτός από τον κ. Καμμένο, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ευ. Αποστολάκης και οι αρχηγοί ΓΕΝ και ΓΕΑ Ν. Τσούνης και Χρ. Χριστοδούλου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ