ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλλαγές σε άρθρο του νομοσχεδίου με τα μέτρα και αντίμετρα ζητούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Αλλαγές σε άρθρο του νομοσχεδίου με τα μέτρα και αντίμετρα ζητούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις, 28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν αλλαγές σε άρθρο του νομοσχεδίου με τα μέτρα και τα αντίμετρα που ψήφισαν την περασμένη εβδομάδα.

Πρόκειται για το άρθρο που η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου ψήφισε «παρών».

Με τη τροπολογία που υπογράφουν μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, η Σία Αναγνωστοπούλου και ο Τάσος Κουράκης προτείνεται η αρμοδιότητα για την επιβολή των πειθαρχικών ποινών σε λειτουργούς της ιδιωτικής εκπαίδευσης να μην ανήκει στην επιτροπή που απαρτίζεται από πρωτοδίκες και έναν εκπρόσωπο της ΟΙΕΛΕ, όπως προβλέπεται στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε την περασμένη Πέμπτη με τα μέτρα και τα αντίμετρα.

«Τα πειθαρχικά παραπτώματα δεν συνιστούν διδακτική, παιδαγωγική ανεπάρκεια ή επαγγελματική ασυνέπεια εκ μέρους των εκπαιδευτικών, και αποτελούν αντικείμενο αποκλειστικής ρύθμισης των διατάξεων του πειθαρχικού δικαίου οι οποίες δεν επιδέχονται παρεκκλίσεων και εξαιρέσεων», αναφέρουν. Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, το οποίο ψηφίζεται σήμερα με τη διαδικασία του επείγοντος από την Ολομέλεια της Βουλής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ