ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπόνους ως κίνητρο για την αξιολόγηση στο Δημόσιο εξετάζει η κυβέρνηση

Μπόνους ως κίνητρο για την αξιολόγηση στο Δημόσιο εξετάζει η κυβέρνηση
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Παροχή μπόνους στους δημοσίους υπαλλήλους το οποίο θα λειτουργήσει ως κίνητρο για την αξιολόγηση εξετάζει σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελευθερία του Τύπου» η κυβέρνηση. Μάλιστα, στο ίδιο ρεπορτάζ αναφέρεται πως η υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Όλγα Γεροβασίλη, αναμένεται να καταθέσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες σχετική ρύθμιση στη Βουλή.

Ειδικότερα, αυξήσεις στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων που θα κυμαίνονται από 50 έως 450 ευρώ φέρεται να εξετάζει η κυβέρνηση, ως κίνητρο για τη συμμετοχή των εργαζόμενων στην αξιολόγηση, έπειτα και από το πρόσφατο φιάσκο που χαρακτηρίστηκε από αποχή 90% από την διαδικασία.

Αυτή θα είναι και η σχετική ρύθμιση που αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή η υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Όλγα Γεροβασίλη μέσα στις επόμενες εβδομάδες σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα.

Η φερόμενη αύξηση θα αφορά κυρίως υπαλλήλους που θα αξιολογηθούν με καλό βαθμό. Ωστόσο ακόμη κι εκείνοι που δεν θα προαχθούν, θα ανέβουν ένα μισθολογικό κλιμάκιο, οπότε θα αυξηθούν οι αποδοχές τους.

Έως τώρα δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Εάν τα παραπάνω επαληθευθούν θα πρόκειται για «απόλυτη παρανομία», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Παναγιώτης Καρκατσούλης, στέλεχος του Ποταμιού και καθηγητής στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης.

«Αυτοί που δεν θέλουν να αξιολογηθούν πρέπει να τιμωρούνται», όμως αντ’ αυτού η κυβέρνηση θέλει να τους «αγκαλιάσει», προσέθεσε ο κ. Καρκατσούλης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ