Γεννηματά: Όλα τα προγράμματα Θεσσαλονίκης του Τσίπρα έχουν πνιγεί στον Θερμαϊκό
Πηγή: EUROKINISSI

Δριμεία κριτική στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, άσκησε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, κατηγορώντας τον ότι προσπαθεί «να σπρώξει όλα τα δύσκολα μέτρα μπροστά στο μέλλον, για να μπορέσει να παρατείνει όσο γίνεται περισσότερο τη δική του παραμονή στην εξουσία».

«Στον Θερμαϊκό έχουν πνιγεί όλα τα προγράμματα Θεσσαλονίκης που έχει παρουσιάσει. Με λίγα λόγια αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να μιλάει για έξοδο από τα μνημόνια» συμπλήρωσε.

Την ίδια στιγμή, δηλώνοντας ότι μπορεί να εγγυηθεί την ενότητα και στα επόμενα βήματα του ευρύτερου χώρου της Κεντροαριστεράς, επικαλούμενη την ταυτόχρονη παρουσία του Γιώργου Παπανδρέου και του Ευάγγελου Βενιζέλου στην εκδήλωση για την 3η Σεπτέμβρη, η Φώφη Γεννηματά, προσδιόρισε το δίλημμα της εκλογής νέου αρχηγού της προοδευτικής παράταξης.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ανέφερε ότι «το ζητούμενο απ' όλη αυτήν τη διαδικασία δεν είναι να μοιραστούμε θέσεις όλοι εμείς που διεκδικούμε σήμερα την ηγεσία αυτού του χώρου. Αλλά να κινητοποιήσουμε την παράταξη να ξαναγίνει μεγάλη, να πάρουμε πίσω όλον αυτόν τον κόσμο που είτε απογοητεύτηκε και αποστασιοποιήθηκε και έμεινε σπίτι του και δεν ψήφισε, είτε πείστηκε από τα μεγάλα λόγια και τα ψέματα του κ. Τσίπρα και ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα είναι απογοητευμένος και ψάχνει να βρει προοπτική και λύση. Αυτό θέλουμε να πούμε: Είμαστε εδώ. Είμαστε δυνατοί και θα γίνουμε ακόμα πιο ισχυροί. Ένας χώρος κατακερματισμένος δεν είναι ελκυστικός. Δεν μπορεί να πείσει τον Έλληνα πολίτη ότι θα έχει τη δύναμη αύριο να καθορίσει το μέλλον του. Γι' αυτό ξεκίνησα από την ενότητα. "Ενότητα-Διεύρυνση-Ανανέωση" ήταν το σύνθημά, το τρίπτυχο. Στην ενότητα και στη διεύρυνση έχει μπει ήδη τσεκ και στην ανανέωση έχουμε ήδη κάνει σημαντικά βήματα και συνεχίζουμε».

«Θέλουμε πίσω τον χώρο μας...»

Η κ. Γεννηματά τόνισε πως όποιος κερδίσει αυτήν την κούρσα, θα βάλει και το δικό του στίγμα. «Όμως το δικό μου στίγμα είναι καθαρό, αποτυπωμένο και αποτελεί και απόφαση του πρόσφατου συνεδρίου μας. Μιλάμε για τον χώρο της Κεντροαριστεράς, θέλουμε τον χώρο μας πίσω απ' όλους αυτούς που κορόιδεψαν τον ελληνικό λαό όλα αυτά τα χρόνια» σημείωσε και πρόσθεσε ότι το μεγάλο ενδιαφέρον δείχνει πόσο σοβαρό είναι το εγχείρημα και νιώθει μεγάλη ικανοποίηση γιατί πήρε αυτήν την πρωτοβουλία.

Επίσης, επανέλαβε την πεποίθησή της ότι η επόμενη αναμέτρηση θα είναι ντέρμπι για τρεις, και για τις μετεκλογικές εξελίξεις επισήμανε ότι οι συζητήσεις θα γίνουν με τα νέα δεδομένα που θα προκύψουν από την ετυμηγορία του ελληνικού λαού, μετά τις εκλογές.

Διαβάστε επίσης