ΠΡΟΣΩΠΑ

Γιάννης Ευσταθιάδης: 50+ χρόνια επιτυχίας στη διαφήμιση

Γιάννης Ευσταθιάδης: 50+ χρόνια επιτυχίας στη διαφήμιση

Στα 50 και πλέον χρόνια επιτυχημένης επαγγελματικής πορείας στην ελληνική διαφήμιση του Γιάννη Ευσταθιάδη κάνει αφιέρωμα το τελευταίο τεύχος του περιοδικού gr design.

Με αφορμή αυτό το αφιερωματικό τεύχος, πραγματοποιήθηκε μία σπουδαία εκδήλωση στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη, το περασμένο Σάββατο 25 Μαΐου, με τιμώμενο πρόσωπο τον «ζωντανό θρύλο» της ελληνικής διαφήμισης. Η αίθουσα γέμισε ασφυκτικά από νωρίς το απόγευμα, ενώ στενοί φίλοι και συνεργάτες του Γιάννη Ευσταθιάδη βρέθηκαν εκεί για να τον τιμήσουν.

Μεταξύ των ομιλητών βρέθηκε ο γνωστός για το συγγραφικό και μεταφραστικό του έργο και εγκάρδιος φίλος του Γιάννη Ευσταθιάδη, Αχιλλέας Κυριακίδης, αλλά και ο μακροβιότερος συνεργάτης του συνιδρυτή της Bold (πλέον Ogilvy), Κώστας Πολίτης. Ο δημοσιογράφος και εικαστικός Θανάσης Λάλας, αλλά και ο σκηνοθέτης και σκηνογράφος Πάρις Μέξης μίλησαν για τη συνεισφορά του Γιάννη Ευσταθιάδη στην ελληνική διαφήμιση.

Την εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη στον «Μπάτμαν της διαφήμισης» συντόνισε η δημοσιογράφος του CNN Greece και συνεργάτης του gr design, Σοφία Μαυραντζά.

Panos Efstathiadis Benaki C.Kissadjekian 116 copy

Εμπνευστής και δημιουργός του gr design είναι ο γραφίστας Πάνος Κωνσταντόπουλος. Να σημειώσουμε πως τα τεύχη του gr design, του μοναδικού ελληνικού περιοδικού για την εκπαίδευση στο design, το τελευταίο έτος είναι αφιερωματικά. Μάλιστα, το τεύχος που ήταν αφιερωμένο στο Μουντιάλ απέσπασε δύο διακρίσεις στα φετινά European Newspaper Awards, τόσο για τη σχεδίαση του εξωφύλλου, όσο και για τις εσωτερικές του σελίδες, που ήταν εξ ολοκλήρου με infographic.

Panos Efstathiadis Benaki C.Kissadjekian 302

Είχε προηγηθεί το τεύχος-αφιέρωμα στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, ενώ ακολούθησε το τεύχος-αφιέρωμα στον Γιάννη Μώραλη, με αφορμή της έκθεσης στο Μουσείο Μπενάκη. Αξίζει να σημειωθεί πως το επόμενο τεύχος θα είναι αφιερωμένο στον διεθνούς φήμης γλύπτη Takis και την έκθεση του στην Tate Modern τον ερχόμενο Ιούλιο, ενώ ετοιμάζεται ήδη το τεύχος-αφιέρωμα στο Anima Syros, το International Animation Festival, που θα λάβει χώρα στη Σύρο τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Δείτε το βίντεο με στιγμιότυπα από την εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη στον Γιάννη Ευσταθιάδη, όπου βρέθηκε το CNN Greece:

Μπορείτε να προμηθευτείτε το gr design τόσο από το e-shop του site, στο πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη, στον Ιανό, αλλά και στην Πολιτεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ