ΣΠΟΡ

Παναθηναϊκός Superfoods και Ολυμπιακός στους τελικούς της Basket League

Παναθηναϊκός Superfoods και Ολυμπιακός στους τελικούς της Basket League
Ο Καλάθης οδήγησε τον Παναθηναϊκό στους τελικούς και εκεί θα κοντραριστεί με τον Ολυμπιακό. Eurokinissi Sports

Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός «σκούπισαν» με 3-0 ΠΑΟΚ και Προμηθέα Πατρών αντίστοιχα κι ετοιμάζονται για τη σειρά των τελικών της Basket League που θα ξεκινήσει από το ΟΑΚΑ την Κυριακή…

Για 13η συνεχόμενη σεζόν, ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός θα αναμετρηθούν στους τελικούς της Basket League. «Πράσινοι» και «ερυθρόλευκοι» θα διεκδικήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή, με το «τριφύλλι» να έχει 36 κατακτήσεις και τους Πειραιώτες 12. Εν ενεργεία πρωταθλήτρια είναι η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ, καθώς πέρσι είχε επικρατήσει 3-2 στους τελικούς της ομάδας του Γιάννη Σφαιρόπουλου παρότι η τελευταία είχε το πλεονέκτημα.

Ο Παναθηναϊκός νωρίς το απόγευμα της Τρίτης (29/05) τελείωσε την ημιτελική σειρά της Basket League, αφού νίκησε για τρίτη συνεχόμενη φορά τον ΠΑΟΚ. Στο ματς της Πυλαίας οι «πράσινοι» επικράτησαν 88-72 και με το 3-0 που έκαναν έφτασαν στο 31-0 στη φετινή σεζόν, παραμένοντας αήττητοι. Μάλιστα αυτή είναι και η κορυφαία επίδοση στην ιστορία του πρωταθλήματος, με τον Παναθηναϊκό να θέλει ακόμα μια νίκη για να φτάσει στο 32-0 και να έχει το απόλυτο ρεκόρ συνεχόμενων νικών. Παράλληλα, αν αυτό συμβεί ο Παναθηναϊκός θα έχει κάνει και το 1-0 στους τελικούς και θα είναι πιο κοντά στο πρωτάθλημα. Στο ματς της Θεσσαλονίκης, πάντως, ο Νικ Καλάθης έδειξε πως είναι πανέτοιμος πετυχαίνοντας 27 πόντους με 9 ασίστ και 5 ριμπάουντ, κάνοντας προσωπικό ρεκόρ στο σκοράρισμα.

Λίγη ώρα αργότερα, στην Πάτρα, ο Ολυμπιακός είχε πολύ πιο εύκολο έργο από ότι θα περίμεναν οι περισσότεροι κόντρα στον τοπικό Προμηθέα. Οι «ερυθρόλευκοι» που τα είχαν βρει… σκούρα στο δεύτερο ματς στο ΣΕΦ, έκαναν… περίπατο στην Αχαϊκή πρωτεύουσα και νίκησαν 89-56 για το δικό τους 3-0 στη σειρά. Συνεπώς τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και ο Ολυμπιακός έβγαλαν… σκούπες και πέρασαν χωρίς απώλειες στους τελικούς όπου θα βρεθούν για ακόμα μια φορά αντιμέτωποι.

Η σειρά των τελικών της Basket League θα αρχίσει την Κυριακή, με το πρώτο παιχνίδι ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό να γίνεται στο ΟΑΚΑ, αφού οι «πράσινοι» έχουν το πλεονέκτημα της έδρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ