ΣΠΟΡ

Αποθέωση Μαραντόνα στο Μεξικό

Αποθέωση Μαραντόνα στο Μεξικό
REUTERS/Henry Romero

Πλήθος κόσμου και πολλοί φίλαθλοι της Ντοράντος Ντε Σιναλόα, βρέθηκαν στο αεροδρόμιο του Μεξικό, προκειμένου να υποδεχθούν τον Ντιέγκο Μαραντόνα.

Σε μία προσπάθεια να συνεχίσει την προπονητική, ο «Ντιεγκίτο» συμφώνησε με τη διοίκηση του συλλόγου -που συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Β' κατηγορίας- και ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας, που διεκδικεί την παραμονή.

Μετά τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Αλ Φουτζαϊράχ (επίσης ομάδα Β’ κατηγορίας), ο Ντιέγκο Μαραντόνα, έφθασε στο Μεξικό και όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ομάδας, Χόρχε Αλμπέρτο Χανκ, οι διαπραγματεύσεις έγιναν χωρίς δυσκολία: «Συμφωνήσαμε και θα εργασθεί στην ομάδα μας. Συζητήσαμε με άνεση και συμφωνήσαμε πολύ πιο εύκολα απ’ ό,τι περίμενα».

Ο διάσημος Αργεντινός που έλαμψε στα γήπεδα επί σειρά ετών και θεωρείται από πολλούς ο κορυφαίος παίκτης στην ιστορία του ποδοσφαίρου, δεν κατάφερε να κάνει ανάλογη ή έστω αντίστοιχη καριέρα ως προπονητής. Ωστόσο στα Εμιράτα παρέμεινε αήττητος σε 22 αγώνες (11 νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες), όμως παραιτήθηκε επειδή η ομάδα δεν ανέβηκε στην Α’ κατηγορία.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί, ότι δημοσιεύματα του διεθνή Τύπου, αναφέρουν τις τελευταίες ημέρες, πως οι διοικούντες τη μεξικανική ομάδα, είχαν σχέση στο πρόσφατο παρελθόν με εμπόρους ναρκωτικών, καθώς η περιοχή είναι η έδρα του «Ελ Τσάπο» ενός από τους πλέον διαβόητους ναρκέμπορους της Λατινικής Αμερικής, ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης στις ΗΠΑ.

Για να καθίσει στον πάγκο της Ντοράντο Ντε Σιναλόα, ο 57χρονος Αργεντινός, θα πρέπει να λύσει και το θέμα που έχει προκύψει με τους διοικούντες τη Ντιναμό Μπρεστ, δεδομένου ότι ο Μαραντόνα αποδέχθηκε πρόσφατα την θέση του προέδρου.

Μάλιστα, η εκπρόσωπος Τύπου του λευκορωσικού συλλόγου, Όλγκα Χιζίνκοβα, δήλωσε σχετικά: «Προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε με τους εκπροσώπους του Μαραντόνα, αλλά δεν απαντούν. Το συμβόλαιο του Μαραντόνα δεν έχει ακυρωθεί, είναι σε ισχύ. Μάθαμε για το θέμα μέσω των social media και δεν μπορούμε να σχολιάσουμε τίποτα μέχρι να διευκρινιστεί η κατάσταση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ