Πετρούνιας: «Ο πόνος που νιώθω στις αιωρήσεις είναι σαν μαχαιριά»
Πηγή: Facebook

 Παλικαρίσια εμφάνιση από τον Έλληνα πρωταθλητή

Αν και τραυματίας στον ώμο, ο Λευτέρης Πετρούνιας προκρίθηκε στον τελικό των κρίκων που θα διεξαχθεί την επόμενη Παρασκευή διεκδικώντας ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο.

Στον προκριματικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που διεξάγεται στην Ντόχα, με μια «μαγική» εκτέλεση συγκέντρωσε 15.266 βαθμούς, περισσότερους απ' ότι στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και πήρε την πρόκριση.

Σε δηλώσεις του, ο Έλληνας «άρχοντας των κρίκων» δήλωσε ικανοποιημένος από την εμφάνισή του, υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες:

«Δεν ήταν η καλύτερη εκτέλεση που μπορώ να κάνω, αλλά ήταν η καλύτερη δυνατή για τη δεδομένη στιγμή και για την κατάσταση στην οποία βρίσκομαι. Και νομίζω ότι θα αποδειχθεί αρκετά καλή, ώστε να μου δώσει την πρόκριση στον τελικό με την καλύτερη βαθμολογία», είπε ο Λευτέρης Πετρούνιας και συνέχισε:

«Αυτό το πρόγραμμα το έχω κάνει ένα σωρό φορές στη ζωή μου. Δούλεψα πολύ τον τελευταίο καιρό, όχι σε ολοκληρωμένα προγράμματα αλλά σε βάρη και σε δυναμικά στοιχεία, γι’ αυτό ήξερα ότι χρησιμοποιώντας την εμπειρία μου θα μπορούσα να ‘βγάλω’ σήμερα ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα».

Παράλληλα, εξήγησε με ποιον τρόπο καταφέρνει να αψηφά το πρόβλημα τραυματισμού, που θα τον οδηγήσει στο χειρουργείο στις 5 Νοεμβρίου, αμέσως μετά την επιστροφή του από το Κατάρ.

«Έχω αλλάξει όλη μου την προπόνηση. Δουλεύω πολύ στη δύναμη, χωρίς αιωρήσεις. Όταν χρειάζεται να κάνω αιωρήσεις, είμαι αναγκασμένος να βάλω όλη μου την προσπάθεια και θετική σκέψη για να συγκεντρωθώ και να αντέξω τον πόνο. Αυτό είναι το μεγαλύτερο θέμα που αντιμετωπίζω. Ο πόνος στις αιωρήσεις είναι οξύς, σαν μαχαιριά».

Τέλος, μίλησε για το πώς θα «κοιμίσει» ξανά το τραυματισμένο σημείο, το οποίο ερεθίστηκε μετά την υπερπροσπάθεια του προκριματικού, ενώ απομένει μία εβδομάδα για τον τελικό: «Με πάγο και σταθεροποίηση από τη φυσικοθεραπεύτρια της ομάδας. Ίσως και ένα παυσίπονο για τη φλεγμονή…».

Διαβάστε επίσης