ΣΠΟΡ

Μέρες Μαραντόνα ξαναζεί η Νάπολι

Μέρες Μαραντόνα ξαναζεί η Νάπολι
Reuters / Ciro De Luca

Η Νάπολι αναδείχθηκε πρωταθλήτρια χειμώνα μετά από 26 ολόκληρα χρόνια, τότε που ο Μαραντόνα της χάρισε το τελευταίο πρωτάθλημα.

Στην σκιά του Βεζούβιου εκείνες οι μέρες δόξας έχουν χαραχτεί στην μνήμη των παλαιότερων και αποτελούν μέρος της παράδοσης που μαθαίνει κάθε μικρός Ναπολιτάνος. Η φωτογραφία του Μαραντόνα στα αποδυτήρια του Σαν Πάολο, είναι δίπλα στα εικονίσματα της Παναγίας και των Αγίων, για να την βλέπουν οι παίκτες της Νάπολι βγαίνοντας στον αγωνιστικό χώρο. Τώρα είναι ένας άλλος Αργεντινός που οδηγεί την ομάδα στην κορυφή.

Ο Γκονσάλο Ιγκουαϊν ηρθε στη Νάπολι σχεδόν ξοφλημένος από την Ρεάλ Μαδρίτης. Με την στάμπα ότι δεν μπορεί να σταθεί σε υψηλό επίπεδο και να οδηγήσει μια τοπ ομάδα σε τίτλους. Η σύμπτωση είναι ότι ο Αργεντινός φορ κάνει πράγματα και θαύματα στην 3η του σεζόν στην ομάδα. Όπως και ο Ντιέγκο που χρειάστηκε 3 χρόνια για το πρώτο πρωτάθλημα της Νάπολι το 1987. Ο Ιγκουαϊν είναι καυτός και με τα 2 γκολ που πέτυχε στο εντυπωσιακό 5-1 επί της Φροζινόνε, έφτασε τα 18. Πρώτος σκόρερ στην Ευρώπη μαζί με τον Ομπαμεγιάνγκ, μπροστά από Λεβαντόφσκι, Σουάρες, Νεϊμάρ και Ιμπραϊμοβιτς.

Η Νάπολι πανηγυρίζει στην κορυφή του πίνακα μετά από 19 αγωνιστικές. Η ομάδα άφησε τα πειράματα τύπου Μπενίτεθ και εμπιστεύτηκε τις τύχες της σε έναν δικό της άνθρωπο. Ο Μαουρίτσιο Σάρι είναι γέννημα-θρέμμα της πόλης. Δεν έπαιξε ποτέ ποδόσφαιρο και συνήθως προπονούσε μικρές ομάδες. Η προηγούμενη τριετία του στην Έμπολι έπεισε τον μεγαλομανή Αουρέλιο ντε Λαουρέντις να του δώσει τα ηνία και μέχρι τώρα τον βγάζει ασπροπρόσωπο.

Σε ένα déjà vu από την εποχή του Ντιέγκο, η Νάπολι μονομαχεί και πάλι με την Γιουβέντους. Η «αιώνια διαμάχη» Βορρά και Νότου στην Ιταλία αναβιώνει. Οι υπόλοιποι δεν δείχνουν ικανοί να μπουν σφήνα. Και η «βέκια σινιόρα» έρχεται με φόρα. Στις 28 Οκτωβρίου ήταν 14η και όλοι την είχαν ξεγράψει. Τώρα είναι στο -2 και θέλει περισσότερα.

Και επειδή πρωτάθλημα και Νάπολι δίχως Μαραντόνα δεν γίνεται, ο Ντιέγκο έτσειλε το μήνυμα του από την Αραβική Χερσόνησο. «Θέλω το πρωτάθλημα. Θα πάρω τότε το αεροπλάνο και θα έρθω να πανηγυρίσω σαν απλός οπαδός».

Αν του επιτρέψουν οι οικονομικές Αρχές της Ιταλίας με τις ανοιχτές υποθέσεις που έχει με την Εφορία. Όπως και να χει, το «χρυσό παιδί» θα βρει την λύση και θα ναι εκεί, δίπλα στον ντε Λαουρέντις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ