ΣΠΟΡ

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ - Ολυμπιακός 99-93: Ασταμάτητος ο Ράις, του έδωσε τη νίκη στο ντέρμπι

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ - Ολυμπιακός 99-93: Ασταμάτητος ο Ράις, του έδωσε τη νίκη στο ντέρμπι
Intime.gr

Ο Ταϊρίς Ράις ήταν εξαιρετικός και ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ πήρε τη νίκη (99-93) κόντρα στον Ολυμπιακό

Απέναντι σε έναν Ολυμπιακό που δεν παρουσιάστηκε απλά αξιόμαχος, αλλά διεκδίκησε στα ίσα τη νίκη μέσα σε μία «πύρινη» ατμόσφαιρα, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ πήρε τελικά τη νίκη.

Στα 3'' πριν από τη λήξη της κανονικής περιόδου, ο Γιώργος Παπαγιάννης έστειλε τον αγώνα σε έξτρα πεντάλεπτο (86-86 κ.α.) και πλέον οι «πράσινοι» είχαν το μομέντουμ. Ήταν ένας αγώνας με ανατροπές, αφού ο Ολυμπιακός ακολουθούσε σε απόσταση αναπνοής στο μεγαλύτερο μέρος, επέστρεψε από το -13 (54-41) και με 18 πόντους του Σπανούλη, αλλά και 5/8 τρίποντα του Μπράντον Πολ έδειξε πολύ σκληρός για να... πεθάνει.

Το σίγουρο είναι πως η ελληνική «μάχη γιγάντων», διάρκειας 45 λεπτών, πρόσφερε θέαμα και φάσεις στο ευρωπαϊκό φίλαθλο κοινό που θα θυμούνται για καιρό.

Αυτή ήταν η 4η διαδοχική νίκη του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ που έφτασε τις 8 νίκες σε 12 αγωνιστικές στη Euroleague, ενώ ο Ολυμπιακός μετά από δύο διαδοχικές ήττες υπέστη την 7η ήττα στο σύνολο στη διοργάνωση.

Η δήλωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου

«Συγχαρητήρια για αυτό το φανταστικό παιχνίδι. Αποδεικνύεται ότι το ελληνικό μπάσκετ παραμένει στην κορυφή της Ευρώπης. Ήταν ένας αγώνας που έσπασαν καρδιές και κέρδισε ο καλύτερος. Ελπίζουμε σε καλύτερη συνέχεια. Κάποιος θα τερματίσει πιο πάνω, κάποιος πιο κάτω στη βαθμολογία. Ελπίζουμε να είμαστε εμείς αυτοί που θα προχωρήσουμε καλύτερα και θα εκπληρώσουμε τους στόχους μας, για να προκριθούμε στην οκτάδα και στη συνέχεια στο Final Four. Καλή συνέχεια σε όλους», δήλωσε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μετά το τέλος του αγώνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ