ΣΠΟΡ

Άνετα στα προημιτελικά του Champions League η Σίτυ, στα πέναλτυ με 8-7 η Ατλέτικο Μαδρίτης

Άνετα στα προημιτελικά του Champions League η Σίτυ, στα πέναλτυ με 8-7 η Ατλέτικο Μαδρίτης
Twitter / @ChampionsLeague

Η Σίτυ απλά έκανε το καθήκον της μετά τη νίκη της στο Κίεβο και με «λευκή ισοπαλία» προκρίθηκε στα προημιτελικά του Champions League την ώρα που χρειάστηκαν τα πέναλτυ στην Μαδρίτη για την δραματική πρόκριση της Ατλέτικο.

Στο Βιθέντε Καλντερόν η PSV αποδείχθηκε πολύ σκληρή για να πεθάνει και παρά το 0-0 του πρώτου αγώνα, στάθηκε όρθια στην πίεση της Ατλέτικο Μαδρίτης, ενώ υποχρέωσε και εκείνη με την σειρά της τον τερματοφύλακα των ροχιμπλάνκος, Ομπλάκ, σε δύσκολες επεμβάσεις.

Στην παράταση η κούραση δεν επέτρεψε την δημιουργία σημαντικών ευκαιριών, όπως στα 90 λεπτά και έτσι φτάσαμε στα πέναλτυ με το αποτέλεσμα στο 0-0.

Πέρυσι η ομάδα του Σιμεόνε τα κατάφερε στην ίδια φάση, πάλι στα πέναλτυ κόντρα στην Λεβερκούζεν και το επανέλαβε με σκορ 8-7, αφού ο Νάρσινχ, που είχε μπει αλλαγή στο 117(!) έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι για την Αϊντχόφεν και ο Χουανφράν σφράγισε την πρόκριση.

Στο Μάντσεστερ, η Σίτυ με το αβαντάζ της νίκης της με 3-1 στην Ουκρανία πήρε το εισιτήριο (για πρώτη φορά στους «8») αλλά έχασε τις εντυπώσεις με το 0-0 που παραχώρησε στη Ντινάμο Κιέβου συνεχίζοντας τις μέτριες τελευταίες εμφανίσεις της, που την έχουν θέσει σχεδόν εκτός μάχης και από το πρωτάθλημα Αγγλίας.

Στο 7 ο Βινσέντ Κομπανί αντικαταστάθηκε λόγω τραυματισμού και «έγραψε ιστορία» ως ο «αρχηγός ομάδας», που έγινε πιο νωρίς αλλαγή στην ιστορία του θεσμού.

Ήδη στους "8" έχουν προκριθεί, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπενφίκα, Βόλφσμπουργκ και Παρί σεν Ζερμέν

Το φινάλε της Τετάρτης

Τα ζευγάρια (Μπαρτσελόνα-Άρσεναλ (2-0) και Μπάγερν-Γιουβέντους (2-2)) που ολοκληρώνουν τις ρεβάνς την Τετάρτη είναι σαφώς πιο εμπορικά, αλλά και εδώ υπάρχουν ξεκάθαρα φαβορί.

Στο Καμπ Νόου η Μπαρτσελόνα μοιάζει απίθανο να χάσει την πρόκριση από την Άρσεναλ μετά τη νίκη της με 2-0 μέσα στο Λονδίνο. Για αυτό και η τελευταία προπόνηση δεν διαταράχθηκε όταν 3 πιτσιρικάδες μπήκαν στο γήπεδο και αντάλλαξαν πάσες με τους αγαπημένους τους σταρ. Ο Βενγκέρ όπως φαίνεται δεν θα καταφέρει να σηκώσει το μοναδικό τρόπαιο, που του έχει ξεφύγει, αφού πέραν του αποτελέσματος, η Άρσεναλ θα έχει και σημαντικές απώλειες (Ράμσεϊ, Τσεχ, Καθόρλα, Ουίλσιρ).

Στο χιονισμένο Μόναχο η Μπάγερν έχει τον πρώτο λόγο με το 2-2 από το Τορίνο, με τον Ριμπερί κεντρικό πρόσωπο καθώς μοιάζει στην τελική ευθεία των στόχων των Βαυαρών, να μπορεί και αυτός να δηλώσει παρών και να βοηθήσει, μετά από πολύμηνη απουσία.

Η Γιουβέντους δεν θα καταθέσει τα όπλα, αλλά δίχως Κιελίνι, Μαρκίζιο και Κιελίνι, έχει σαφώς λιγότερες πιθανότητες για μια επική ανατροπή μέσα στο Allianz Arena.

Διαβάστε σχετικά

Champions League: Η Παρί σεν Ζερμέν πέρασε από το Λονδίνο και την Τσέλσι

Η Μπενφίκα απέκλεισε την Ζενίτ μέσα στην Ρωσία στην φάση των 16 του Champions League

Ρεάλ Μαδρίτης και Βόλφσμπουργκ απέκλεισαν Ρόμα και Γάνδη στις ρεβάνς των 16 του Champions League

ΔΗΜΟΦΙΛΗ