Ανακοίνωση κατά του Υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή εξέδωσε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός
Πηγή: ΠΑΕ ΠΑΟ (www.pao,gr)

Απάντηση σε όσα υποστήριξε στην σημερινή συνέντευξη Τύπου ο Σταύρος Κοντονής, έδωσε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός μέσω επίσημης ανακοίνωσης της, κατηγορώντας τον ότι υιοθετεί επιχειρηματολογία του Ολυμπιακού.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός

Ανακοίνωση της Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός σχετικά με τη σημερινή τοποθέτηση του Υφυπουργού Αθλητισμού

«Ο κύριος Κοντονής με τη σημερινή συνέντευξή του επιβεβαιώνει το μένος του κατά του Παναθηναϊκού, χρησιμοποιώντας καθ’ όλη τη διάρκεια της επιχειρηματολογία πανομοιότυπη με εκείνη του Ολυμπιακού.

Σταχυολογούμε:

- - Μιλάει απαξιωτικά για όσους αγωνιούν για το ποδόσφαιρο και τους καλεί «να κοιτάξουν τις ομάδες τους και να επενδύσουν σοβαρά σε αυτές». Τι διαφορετικά λένε μονότονα ο Μαρινάκης και ο Θεοδωρίδης;

- - Δεν διστάζει να πει ότι του προκαλεί «εντύπωση (...), απορία και πρέπει να διερευνηθεί» η απόφαση του Εισαγγελέα Εφετών να απαγορεύσει στον Μαρινάκη να παραβρεθεί στη συνάντηση κορυφαίων παραγόντων που θα συζητούσαν για το ποδόσφαιρο. Ούτε οι νομικοί της ΠΑΕ Ολυμπιακός δεν τολμούν να πάρουν τέτοια θέση.

- - Την ώρα που χωρίς καμία αυτοσυγκράτηση ενοχοποιεί με ευκολία τους οπαδούς αναφέροντας σχετικά με τα γεγονότα στη Λευκάδα πως «για πρώτη φορά υπάρχουν εκτεταμένες συλλήψεις και παραπομπή στους ανακριτές για σοβαρά αδικήματα κακουργηματικής φύσης και για πρώτη φορά η Αστυνομία προφυλάσσει τα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών», αναφερόμενος στη δικαστική εμπλοκή του Μαρινάκη υπογραμμίζει -για πολλοστή φορά- ότι ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας.

- - Απορρίπτει την πολυετή μάχη που δίνουν άνθρωποι του ποδοσφαίρου για ισονομία και κάθαρση λέγοντας ότι «παριστάνουν τους αυτόκλητους εξυγιαντές» που δήθεν τον εμφανίζουν ως μέρος του προβλήματος και πως «θα έρθουμε σε σύγκρουση με τα συμφέροντα που λυμαίνονται το χώρο». Προς το παρόν, όμως, η μόνη συγκρουσιακή οδός που ακολουθεί ο Υφυπουργός είναι με τον Παναθηναϊκό που άπαντες γνωρίζουν ότι πολεμάει κάθε υπόγεια διαδρομή.

Με τον τρόπο που ο ίδιος ο Υφυπουργός χειρίζεται το ποδόσφαιρο, έχει πλέον επιλέξει συμμάχους και συνομιλητές που κατηγορούνται για εγκλήματα κατά του αθλήματος.

(Πηγή: ΠΑΕ ΠΑΟ)

Η συνέντευξη του Υφυπουργού Αθλητισμού

Στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το πρωί ο κύριος Κοντονής κατ αρχήν κατηγόρησε τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθηνών, Ισίδωρο Ντογιάκο, ότι ήταν εκείνος, που οδήγησε σε ματαίωση το ραντεβού με τους «τρεις μεγάλους», με την παρέμβασή του σχετικά με τους περιοριστικούς όρους για τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Και επανέλαβε ότι θα προσπαθήσει να πραγματοποιηθεί αυτή η συνάντηση, αλλά σε θεσμικό πλαίσιο (και όχι με το «δείπνο» που πρότεινε ο Ιβάν Σαββίδης)

O Σταύρος Κοντονής επιτέθηκε ακόμη στον Παναθηναϊκό για την κίνηση του να διαθέσει συνηγόρους υπεράσπισης σε οπαδούς (για τους οποίους η «πράσινη ΠΑΕ» κρίνει ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για να κατηγορηθούν σε σχέση με τα επεισόδια της Λευκάδας). Επίσης άφησε αιχμές για σχέσεις ΠΑΕ με οπαδούς που εξυπηρετούν επιχειρηματικά και άλλα συμφέροντα κατηγορώντας παλαιότερες κυβερνήσεις για πελατειακές σχέσεις, ενώ κατέληξε επισημαίνοντας πως θα ακολουθήσουν κι άλλες συλλήψεις για τα επεισόδια της Λευκάδας.

2497690
(Πηγή: EUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ)

Παράλληλα ξεκαθάρισε πως δεν παίρνει πίσω την απόφαση για ματαίωση του Κυπέλλου ως προληπτικό μέτρο και περιμένει να δικαιωθεί μάλιστα από το ΣτΕ. Δεν έδειξε μάλιστα να πτοείται από τις «άγριες διαθέσεις» με τις οποίες φέρονται να έρχονται στην Αθήνα FIFA και UEFA.

Μίλησε ακόμη για προσπάθεια αποπροσανατολισμού των φιλάθλων, ενώ ο Σταύρος Κοντονής έβαλε και κατά των ΠΑΕ που αμφισβητούν τις αποφάσεις των οργάνων που παίρνουν οι τακτικοί δικαστές, παρότι ήταν όλες σύμφωνες να στελεχωθούν από αυτούς τα πειθαρχικά όργανα.

*Τοποθέτηση μέσω της προσωπικής του σελίδας στο Facebook (προφανως για την ανακοίνωση του Παναθηναϊκού) έκανε το απόγευμα ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός Κώστας Καραπαπάς.

Διαβάστε επίσης