ΣΠΟΡ

Αίτηση για να εργαστεί στο γυμναστήριο της φυλακής έκανε ο πρώην διεθνής Άγγλος άσσος Άνταμ Τζόνσον

Αίτηση για να εργαστεί στο γυμναστήριο της φυλακής έκανε ο πρώην διεθνής Άγγλος άσσος Άνταμ Τζόνσον
Reuters / Andrew Yates

Προσπαθώντας να προσαρμοστεί στις συνθήκες ζωής στην φυλακή, ο Άνταμ Τζόνσον έκανε αίτηση στο Υπουργείο Δικαιοσύνης για να εργαστεί στο γυμναστήριο της Armley Prison του Ληντς, όπου κρατείται έγκλειστος μετά την καταδίκη του σε 6 χρόνια φυλάκισης για την υπόθεση παιδοφιλίας με την 15χρονη μαθήτρια.

Ο Άνταμ Τζόνσον έχει ήδη μεταφερθεί τα προηγούμενα 24ώρα στην Α πτέρυγα των φυλακών, εκεί όπου κρατούνται συμμορίες παιδόφιλων και βιαστών και αναζητά τρόπο να διατηρήσει την ψυχική του υγεία σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο.

Η θέση στο γυμναστήριο των φυλακών είναι μία από τις πιο περιζήτητες: έχει αμοιβή 11λιρών την εβδομάδα (θυμίζουμε ότι το τελευταίο συμβόλαιο του παίκτη με την Σάντερλαντ του εξασφάλιζε εβδομαδιαίες απολαβές 60 χιλιάδων λιρών), κυρίως όμως δίνει την δυνατότητα στον κρατούμενο να είναι εκτός κελιού, το μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας.

Εκτός από τις συμβουλές εκγύμνασης, που θα πρέπει να δίνει στους τρόφιμους, που θα χρησιμοποιούν το γυμναστήριο, ο Τζόνσον θα πρέπει να φροντίζει για την καθαριότητα του χώρου και των οργάνων γυμναστικής, καθώς και να εφοδιάζει με τα απαραίτητα αναψυκτικά τόσο τους «αθλούμενους», όσο και τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, που εποπτεύουν τον χώρο. Θα είναι όμως από το πρωί μέχρι το βράδυ εκτός κελιού, κάτι που θα τον βοηθά να ξεπερνά την ψυχολογική πίεση, ιδιαίτερα στις κρίσιμες πρώτες εβδομάδες του εγκλεισμού του.

Πηγές από την φυλακή, μιλώντας στην SUN, που αποκάλυψε το θέμα, έκαναν λόγο, ότι η «υποψηφιότητα» του Τζόνσον για την θέση είναι ιδανική, δεδομένου του αθλητικού παρελθόντος του και πάντα προσπαθούν στις διάφορες θέσεις να μπαίνουν τρόφιμοι σχετικοί με το αντικείμενο. Παράλληλα όμως εκφράζονται και ενστάσεις για το πώς θα αντιμετωπίσει η κοινή γνώμη τον «διορισμό» του σε αυτή την θέση, καθώς μπορεί να θεωρηθεί ότι δεν είναι τόσο «σκληρή» η τιμωρία του σε μια «θέση πολυτελείας» σαν και αυτή στις φυλακές. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν έχει κάνει πάντως το παραμικρό σχόλιο για την είδηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ