ΣΠΟΡ

Στο ματς με την Έβερτον θα γίνει η απονομή του τροπαίου στην Λέστερ από έναν τυχερό οπαδό της!

Στο ματς με την Έβερτον θα γίνει η απονομή του τροπαίου στην Λέστερ από έναν τυχερό οπαδό της!
Getty Images / Michael Regan / Staff

Τα πανηγύρια στο Λέστερ δεν σταματούν αλλά τώρα η κορύφωση τους θα γίνει το Σάββατο το βράδυ και στην αναμέτρηση με την Έβερτον στο King Power Stadium. Τότε θα λάβει χώρα και η απονομή του Κυπέλλου του πρωταθλητή στους παίκτες με τον αρχηγό Γουές Μόργκαν να το σηκώνει ψηλά στον ουρανό της πόλης.

Τα εισιτήρια έτσι κι αλλιώς ήταν εξ αρχής ανάρπαστα, αφού όλοι ήθελαν να βρεθούν σε έναν αγώνα, που πιθανότατα η Λέστερ θα κατακτούσε τον τίτλο. Πολύ περισσότερο τώρα, καθώς η αναμέτρηση με την Έβερτον το Σάββατο το βράδυ (19.30) θα είναι και η φιέστα τίτλου για την ομάδα.

Υπάρχει όμως ένας φίλαθλος της Λέστερ, που το βράδυ της Δευτέρας δεν πανηγύρισε έξαλλα μόνο την ισοπαλία της Τότεναμ. Ο Στηβ Γουόρθι είναι ο πιο τυχερός άνθρωπος της πόλης, αφού κέρδισε στον διαγωνισμό του χορηγού του πρωταθλήματος και θα είναι εκείνος, που θα δώσει το τρόπαιο στα χέρια του αρχηγού της ομάδας. Το Κύπελλο θα είναι στολισμένο με μπλε, άσπρες και κίτρινες κορδέλες, με τα χρώματα του συλλόγου αλλά και του βασιλικού οίκου της Ταϊλάνδης.

Ο παλιός ποδοσφαιριστής της Λέστερ Μούζι Ίζετ περίμενε υπομονετικά έξω από το σπίτι της οικογένειας του Γουόρθι, που δεν είχε ιδέα ότι κέρδισε τον διαγωνισμό. Και όταν το κουδούνι της πόρτας χτύπησε, τότε το πάρτυ στο σπίτι άναψε για τα καλά.

Ο Στηβ θα αφιερώσει όλη την εκδήλωση στην 97χρονη γιαγιά του, Γκλάντις Κένι, που ήταν μέχρι το καλοκαίρι η πιο ηλικιωμένη κάτοχος εισιτηρίου διαρκείας του συλλόγου. Από το 1949 δεν είχε χάσει αγώνα, αλλά προβλήματα υγείας την ανάγκασαν να μην το ανανεώσει εφέτος και έτσι να χάσει την πιο συναρπαστική σεζόν.

Ο γύρος της πόλης με το ανοιχτό πούλμαν θα γίνει πιθανότατα μετά και την τελευταία αναμέτρηση με την Τσέλσι στο Λονδίνο στις 15 Μαΐου, εκεί όπου έχει φιξαριστεί, ότι οι απερχόμενοι πρωταθλητές θα κάνουν «διάδρομο» για να περάσουν οι παίκτες της Λέστερ.

Ο Δήμαρχος Πίτερ Σούλσμπι έχει υποσχεθεί γιορτή διαρκείας στην πόλη και έχει προσκαλέσει όλο τον κόσμο να την επισκεφθεί. Στα τέλη του μήνα επίσης είναι προγραμματισμένη και η μεγάλη συναυλία των Kasabian, που ήταν σίγουροι εδώ και ημέρες για την κατάκτηση του τίτλου.

Πρόβα Champions League με Μπαρτσελόνα

Όσο για τους παίκτες, αφού ολοκληρώσουν με τις γιορτές και τα πανηγύρια θα ξεκουραστούν και θα ξεκινήσουν την προετοιμασία τους στα τέλη Ιουλίου. Η ομάδα θα λάβει μέρος για πρώτη φορά στο International Champions Cup: 23/7 με την Σέλτικ στην Γλασκώβη, 30/7 με την ΠσΖ στο Κάρσον των ΗΠΑ και με την Μπαρτσελόνα στις 3 Αυγούστου στην Στοκχόλμη. Μια μίνι πρόβα Champions League.

Διαβάστε σχετικά

Δεν σταματούν οι πανηγυρισμοί στην πόλη του Λέστερ για το πρωτάθλημα

Το βρετανικό ροκ συγκρότημα των Kasabian κάνει συναυλία για την «πρωταθλήτρια» Λέστερ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ