ΣΠΟΡ

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς αποχαιρέτησε με μήνυμα του την Παρί σεν Ζερμέν

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς αποχαιρέτησε με μήνυμα του την Παρί σεν Ζερμέν
Reuters / Eddie Keogh Livepic TPX Images of the Day

Την φημολογία των τελευταίων εβδομάδων, για αποχώρησή του από την Παρί σεν Ζερμέν, επιβεβαίωσε με τον πλέον επίσημο τρόπο ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter. Ο σύλλογος απάντησε με δικό του μήνυμα που τον ευχαριστεί.

Στα 34 χρόνια του ο Σουηδός επιθετικός επέλεξε να ενημερώσει ο ίδιος τους φιλάθλους της Παρί για την παραμονή του ή όχι στην ομάδα, που έτσι και αλλιώς αποτελούσε ένα από τα κεντρικά θέματα του ρεπορτάζ τόσο στον Γαλλικό όσο και τον παγκόσμιο Τύπο, με μυθικές προτάσεις ακόμη και από την Κίνα να πέφτουν στα πόδια του.

Όπως έγραψε λοιπόν στον λογαριασμό του ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, καλεί όλο τον κόσμο στο αυριανό τελευταίο παιχνίδι του στην έδρα της Παρί με τη Ναντ: "ήρθα σαν βασιλιάς, φεύγω σαν θρύλος".

Η Παρί απάντησε λίγο μετά με δικό της μήνυμα, ευχαριστώντας δημόσια τον Σουηδό και καλώντας τον κόσμο να μοιραστεί στο Twitter στιγμές του Ιμπρα με την Παρί.

Και είναι αλήθεια ότι ο Ζλάταν έχει γράψει ιστορία κερδίζοντας και στην Γαλλική λίγκα το πρωτάθλημα (όπως έκανε με όλους τυος συλλόγους που αγωνίστηκε): ο ερχομός του στο Παρίσι σηματοδότησε και την επιστροφή στην κορυφή της ομάδας της Παρί, που φτάνει το 4ο συνεχόμενο πρωτάθλημα, 2 Λιγκ Καπ (2015, 2016) και ένα Κύπελλο (2015). Σε αυτούς τους τίτλους μπορεί ο Ίμπρα να προσθέσει και δεύτερο Κύπελλο, στον τελικό με την Μαρσέιγ στις 21/5, στην τελευταία του παρουσία με την φανέλλα του συλλόγου.

Σκοράροντας όμως αύριο με τη Ναντ, ο Σουηδός θα κάνει ένα ακόμη ρεκόρ: με 36 γκολ ήδη έχει αναδειχθεί πρώτος σκόρερ στο σαμπιονά. Θέλει όμως ένα ακόμη για να ισοφαρίσει την μυθική επίδοση του Κάρλος Μπιάνκι (πρώην επιθετικού της Παρί και πλέον ενός εκ των κορυφαίων προπονητών στην Αργεντινή), που την σεζόν 1977-78 έβαλε 37 γκολ!.

Άλλωστε ο Ιμπραϊμοβιτς είναι ο πρώτος ποδοσφαιριστής που ξεπέρασε από τότε τα 30 γκολ (μόνον ο ίδιος το 2013 και ο ζαν Πιερ Παπέν το 1990 με την Μαρσέιγ σκόραραν 30 φορές) και στο ματς με τη Ναντ μπορεί να γράψει ιστορία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ