ΣΠΟΡ

Τρέχοντας στα γοητευτικά μονοπάτια της Ύδρας (vid)

Τρέχοντας στα γοητευτικά μονοπάτια της Ύδρας (vid)
Hydra's Trail Event

Για μία ακόμη χρονιά διοργανώνεται το διήμερο 8-9 Απριλίου στο ιστορικό και κοσμοπολίτικο νησί της Ύδρας το Hydra's Trail Event.

Οι αγώνες έχουν γνωρίσει μεγάλη αποδοχή από μικρούς και μεγάλους που συγκεντρώνονται στο νησί για να απολαύσουν, τρέχοντας, τις ομορφιές του. Η άγρια ομορφιά των βουνών και τα παρθένα μονοπάτια συνθέτουν το σκηνικό των αγώνων

Από τις 5 διαδρομές, ξεχωρίζει ο αγώνας «Eros mountain trail», μια διαδρομή των 26,3 χλμ. Όπως τονίζει ο Λουκάς Πρατίλας, τεχνικός διευθυντής της διοργάνωσης, «περνάει από την υψηλότερη κορυφή του νησιού, τον Έρως και για αυτό ονομάζεται «Eros mountain trail». Η κορυφή φτάνει τα 588 μέτρα ύψος, στα 26,3 χιλιόμετρα».

Μέσα σε ένα διήμερο γίνονται πέντε αγώνες, ανάμεσά τους και μία διοργάνωση για παιδιά. Η πρωτοτυπία του διημέρου είναι ο αγώνας Downhill που είναι ο μοναδικός αγώνας κατάβασης στην Ελλάδα.

Όπως τονίζει ο κ. Πρατίλας, «οι αθλητές έχουν αγκαλιάσει τη διοργάνωση. Φέτος, έχουμε περισσότερες από 1.000 συμμετοχές. Για το νησί και τους ντόπιους αποτελεί την πιο σημαντική διοργάνωση».

Δείτε εδώ Live το event

Ero's Mountain Trail - Μια διαδρομή 26,3 χλμ με θετική υψομετρική 1250 μ.

Rock Race - Η μικρή διαδρομή της Κυριακής. Απόσταση 13,14 χλμ. με θετική υψομετρική 560 μ.

Downhill - Ο μοναδικός αγώνας κατάβασης στην Ελλάδα! Η πιο γρήγορη κούρσα στο ορεινό τρέξιμο!

Run & Fun - Μια πραγματικά fun διαδρομή που ανήκει στην κατηγορία city trail. Ιδανική για να γνωρίσει ο αθλητής τον αστικό ιστό της Ύδρας. Απόσταση 4,7 χλμ με θετική υψομετρική 156 μ.

Junior's Mini Race - Η διαδρομή για τα μικρά παιδιά έχει σχεδιαστεί ώστε να είναι ασφαλής και ευχάριστη για τους μικρούς αθλητές. Είναι ιδανική και για τους γονείς που θέλουν να παρακολουθήσουν την προσπάθεια και να εμψυχώσουν τα παιδιά στο αθλητικό τους ξεκίνημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ