ΑΓΟΡΕΣ

Ολοκληρωμένες ενεργειακές λύσεις από το «μέλλον»

Ολοκληρωμένες ενεργειακές λύσεις από το «μέλλον»

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται η διαμόρφωση μίας νέας ενιαίας αγοράς ηλεκτρισμού - φυσικού αερίου. Μετά την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και της λιανικής φυσικού αερίου, οι πρωταγωνίστριες εταιρείες προσφέρουν όλο και πιο ανταγωνιστικά ενεργειακά συνδυαστικά «πακέτα». Με τη ΔΕΗ να μην έχει πια το μονοπώλιο, οι εναλλακτικοί πάροχοι μπορούν πλέον να προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες στους καταναλωτές σε χαμηλότερες τιμές, διαμορφώνοντας ένα νέο ενεργειακό τοπίο.

Οι αλλαγές που συντελούνται στον εγχώριο ενεργειακό κλάδο, αποδεικνύονται ιδιαιτέρως ωφέλιμες τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τους ιδιώτες, οι οποίοι πλέον μπορούν να επωφεληθούν από ανταγωνιστικές τιμές, και να μειώσουν το ενεργειακό τους κόστος. Παράλληλα, τα θετικά αποτελέσματα που μπορούν να προκύψουν από τα νέα δεδομένα στην εξελισσόμενη ελληνική ενεργειακή αγορά, δεν είναι αμελητέα.

Τo success story του μεγαλύτερου εναλλακτικού προμηθευτή της χώρας

Περισσότερα για το θέμα μπορούμε να γνωρίσουμε, μελετώντας το παράδειγμα του μεγαλύτερου εναλλακτικού προμηθευτή της χώρας μας, που διαδραματίζει ηγετικό ρόλο στην ελληνική αγορά παραγωγής και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας όσο και στην αγορά φυσικού αερίου, που διαχειρίζεται το 8% της εγχώριας κατανάλωσης. Ο λόγος για την ΕLPEDISON, που είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας των Ομίλων Κολοσσών στον τομέα τους, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, EDISON και ΕΛΛΑΚΤΩΡ και αποτελεί τον πρώτο ιδιώτη παραγωγό. Πώς διαμορφώθηκε το success story της ELPEDISON;

Η ΕLPEDISON, αποτελεί μία από τις λίγες εταιρείες της αγοράς που διαθέτουν ιδιόκτητες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής, και δραστηριοποιείται τόσο στην παραγωγή όσο και στην προμήθεια ρεύματος. Πιο συγκεκριμένα, λειτουργεί εδώ και χρόνια δύο ιδιόκτητες μονάδες στη Θίσβη Βοιωτίας και τη Θεσσαλονίκη, με καύσιμο αποκλειστικά φυσικό αέριο. Αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους ανταγωνιστές της ΔΕΗ, προσφέροντας σημαντικά χαμηλότερες τιμές στους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις που την επιλέγουν. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός, ότι κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της μετράει δεκάδες χιλιάδες πελάτες, οικιακούς και επιχειρησιακούς από όλους τους τομείς της αγοράς.

2 copy copy

Η ΕLPEDISON ήταν ο πρώτος ιδιώτης παραγωγός ρεύματος που εισήλθε στην ελληνική αγορά ενέργειας ενώ μετά την απελευθέρωση της λιανικής αγοράς φυσικού αερίου, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα και συγκεκριμένα την 1η Ιανουαρίου 2018, εισήλθε δυναμικά προσφέροντας οικονομικά «πακέτα» που καλύπτουν πλέον τις ανάγκες των καταναλωτών τόσο σε ηλεκτρικό ρεύμα όσο και σε φυσικό αέριο.

Τα οφέλη των ανταγωνιστικών ενεργειακών «πακέτων» ρεύματος και φυσικού αερίου

Ένα από τα πιο σημαντικά οφέλη που προσφέρει η ELPEDISON αφορά στη μείωση των λειτουργικών κοστών όλων των τύπων πελατών, νοικοκυριών, επαγγελματιών, μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων. Χάρη στην ευρεία γκάμα προϊόντων που παρέχει σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές, προσφορές και εκπτώσεις, όπως έκπτωση για την έγκαιρη εξόφληση των λογαριασμών, έχει επιπλέον προσελκύσει το ενδιαφέρον του κοινού που αναζητάει πλέον τις πιο οικονομικές επιλογές στην αγορά.

Εξίσου σημαντικό είναι και το γεγονός ότι προσφέρει στους καταναλωτές ιδιαίτερα φιλικά και εύχρηστα διαδικτυακά εργαλεία, που τους βοηθούν να γνωρίσουν το προφίλ της κατανάλωσής τους και επομένως να μειώσουν το συνολικό ενεργειακό τους κόστος, καθώς και να πληρώσουν λογαριασμούς εύκολα και γρήγορα. Αυτό γίνεται μέσα από υπηρεσίες, Energy Monitoring & Management και myelpedison αντίστοιχα, που διευκολύνουν σημαντικά την καθημερινότητα των πελατών, δίνοντάς τους την ευκαιρία να εξοικονομούν χρόνο και χρήμα.

SS copy

Επιπλέον, βοηθά τις επιχειρήσεις να μειώσουν το ενεργειακό τους αποτύπωμα, μέσω της υηρεσίας Green Certificate. Με την υπηρεσία αυτή, ο πελάτης διασφαλίζεται ότι κάθε μεγαβατώρα (MWh) ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνουν έχει παραχθεί από 100% Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

8500 Elpedison logo 1

Τέλος στα συν, συγκαταλέγεται και το γεγονός ότι με τα προϊόντα EnergyProtect, η ELPEDISON σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Ασφαλιστικό Οργανισμό AXA προσφέρουν μία σημαντική διευκόλυνση στους πελάτες της. Πιο συγκεκριμένα τα προϊόντα Energy Protect, διασφαλίζουν την εξόφληση των λογαριασμών ρεύματος του πελάτη σε περίπτωση αδυναμίας του, λόγω ατυχήματος, ασθένειας ή νοσοκομειακής περίθαλψης.

parapemptiko