ΑΓΟΡΕΣ

ΟΔΔΗΧ: Άντλησε 625 εκατ. ευρώ στα έντοκα γραμμάτια τριμήνου - Άλμα 2,18%

Συνολικές προσφορές ύψους 1.476 εκατ. ευρώ υποβλήθηκαν κατά τη σημερινή δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 13 εβδομάδων INTIME

Συνολικές προσφορές ύψους 1.476 εκατ. ευρώ υποβλήθηκαν κατά τη σημερινή δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 13 εβδομάδων, ενώ έγιναν δεκτές προσφορές μέχρι του ύψους του δημοπρατηθέντος ποσού, καθώς και μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 187,5 εκατ. ευρώ

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΔΔΗΧ, οι προσφορές υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 2,36 φορές και αντλήθηκαν 625 εκατ. ευρώ, με την απόδοση να διαμορφώνεται στο 2,18%, αυξημένη σε σχέση με την άνοδο 1,79% που σημειώθηκε στη δημοπρασία του προηγούμενου Νοεμβρίου.

Η δημοπρασία των ομολόγων πραγματοποιήθηκε μέσω των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς (Primary Dealers) και η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Δευτέρα 9 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς μπορούν να υποβληθούν επιπλέον μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού, έως την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2023 στις 12μ.μ.

Σημειώνεται ότι κατά τις δημοπρασίες δεν καταβάλλεται προμήθεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης