ΑΓΟΡΕΣ

Το Brexit κάνει λιγότερο πιθανή την επιβίωση της ευρωζώνης, υποστηρίζει το αφεντικό της JP Morgan

Ο πρόεδρος και CEO της JPMorgan Chase & Co Τζέιμι Ντάιμον συμμετέχει σε συζήτηση για την οικονομική ανάκαμψη του Ντιτρόιτ, την Τρίτη 5 Απριλίου 2016, στην Ουάσιγκτον. Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα είχε ανακοινώσει τότε ότι θα δεσμεύσει για πέντε χρόνια 125 εκατ. δολάρια για τον σκοπό της ενίσχυσης Mark Wilson/Getty Images

Η ψήφος υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο δημοψήφισμα του Ιουνίου έκανε πιθανότερη την διάλυση της ευρωζώνης μέσα στα επόμενα 10 χρόνια, έκρινε σήμερα ο Τζέιμι Ντάιμον (Jamie Dimon), διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase, μιλώντας σε ένα κοινό ανώτατων τραπεζικών στελεχών.

«Το Brexit καθιστά την πιθανότητα η ευρωζώνη να μην επιβιώσει σε δέκα χρόνια από τώρα πέντε φορές υψηλότερη», υποστήριξε ο Ντάιμον μιλώντας στην ετήσια σύνοδο των μελών του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (The Institute of International Finance – IIF) στην Ουάσινγκτον.

Στην ίδια εκδήλωση, ο διευθύνων σύμβουλος της Morgan Stanley Τζέιμς Γκόρμαν (James Gorman) προέβλεψε ότι ο μεγάλος κερδισμένος του Brexit θα αποδειχθεί η Νέα Υόρκη, διότι οι επιχειρηματικές συναλλαγές που γίνονται σήμερα στο Λονδίνο θα μεταφερθούν στη νεοϋορκέζικη αγορά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης