ΧΡΗΜΑ

Market Pass: Ξεκίνησαν οι πληρωμές - Καθυστερήσεις στην άυλη κάρτα

Market Pass: Ξεκίνησαν οι πληρωμές - Καθυστερήσεις στην άυλη κάρτα
eurokinissi

Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης 3/5 βλέπουν στους λογαριασμούς τους τα χρήματα που αντιστοιχούν στη δεύτερη δόση του Market Pass, όλοι όσοι επέλεξαν να πληρωθούν μέσω κατάθεσης σε λογαριασμό

Στις 3 Μαΐου θα πληρωθούν και οι δικαιούχοι που επέλεξαν την έκδοση άυλης ψηφιακής κάρτας και υπέβαλαν σχετική αίτηση από 1 έως 15 Μαρτίου, ωστόσο, εκείνοι αναμένεται να δουν και άλλες δύο πληρωμές μέχρι και την λήξη του προγράμματος τον Ιούλιο.

Συγκεκριμένα, για τους δικαιούχους της άυλης κάρτας, οι επόμενες πληρωμές για αυτούς θα γίνουν ως εξής:

    • στις 3 Ιουνίου για τον μήνα Ιούνιο,
    • στις 3 Ιουλίου για τον μήνα Ιούλιο.

Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η πληρωμή

Καθυστέρηση έως και δέκα ημερών ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ορισμένοι δικαιούχοι του Market Pass, που έχουν επιλέξει την πληρωμή μέσω της άυλης κάρτας, όπως αναφέρει το gov.gr.

Για να δει ο χρήστης σε ποιο στάδιο είναι η διαδικασία, θα πρέπει να μπείτε στο vouchers.gov.gr και να ενημερώνεστε για την πορεία του αιτήματος. Το μήνυμα της πληρωμής της δεύτερης δόσης θα γράφει:

  • ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΗ - ΣΕ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ

Όταν πλέον πιστωθούν τα χρήματα θα φαίνεται το παρακάτω μήνυμα:

  • ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ: Η συγκεκριμένη πληρωμή έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς.

Αγορές με αύλη κάρτα

Τα καταστήματα, στα οποία μπορούν να εξαργυρώνουν οι καταναλωτές τα χρήματα του market pass, είναι:

Παντοπωλεία, σουπερμάρκετ, κρεοπωλεία, καταστήματα ζαχαροπλαστικής, καταστήματα γαλακτοκομικών προϊόντων, αρτοποιεία, καθώς και διάφορα καταστήματα τροφίμων.

Δεν είναι εφικτή οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο ή η ανάληψη του χρηματικού ποσού που πιστώνεται στην χρεωστική κάρτα.

Η χρήση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας πραγματοποιείται μέσω συσκευής, η οποία υποστηρίζει την τεχνολογία ανέπαφων συναλλαγών (Web/Virtual POS).

Η ψηφιακή χρεωστική κάρτα θα παραμείνει ενεργοποιημένη έως την 31η/08/2023. Μετά, το πιστωτικό ίδρυμα ή ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός που την χορήγησε υποχρεούται άμεσα να την απενεργοποιήσει ενώ, χάνεται όποιο υπόλοιπο δεν έχει χρησιμοποιηθεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ