Γιατί αξίζει να παρακολουθήσεις ένα πρόγραμμα παράλληλων σπουδών
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Γιατί αξίζει να παρακολουθήσεις ένα πρόγραμμα παράλληλων σπουδών

Τα τελευταία χρόνια το τοπίο στην αγορά εργασίας έχει αλλάξει ραγδαία, γεγονός που έχει δημιουργήσει νέες ανάγκες αλλά και ευκαιρίες για τους νέους και τις νέες που επιθυμούν να κάνουν ένα δυναμικό και σίγουρο ξεκίνημα στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Οι ρυθμοί είναι γρήγοροι και οι απαιτήσεις πολλές, τόσο όσον αφορά στην καθημερινότητά μας όσο και στην εργασία μας. Το γεγονός αυτό σχετίζεται αναμφίβολα με την ψηφιακή τεχνολογία και τα νέα εργασιακά μοντέλα που έχουν δημιουργηθεί. Στον κόσμο του Διαδικτύου τα πάντα κινούνται με γοργούς ρυθμούς και το ίδιο γρήγορα καλούνται συχνά να «τρέξουν» και οι νέοι του σήμερα προκειμένου να διεκδικήσουν τη δική τους θέση στην αγορά εργασίας. Όλα αυτά την ώρα που οι απαιτήσεις των σύγχρονων εργοδοτών ολοένα και αυξάνονται.

Υπάρχουν, λοιπόν, στην Ελλάδα προγράμματα που μπορούν να εγγυηθούν σε έναν σπουδαστή ότι θα ολοκληρώσει τις σπουδές του έχοντας τις απαιτούμενες δεξιότητες και τα απαραίτητα προσόντα για να θεωρείται –και να είναι– ανταγωνιστικός αμέσως μόλις ολοκληρώσει τη φοίτησή του; Ποιες είναι οι διαθέσιμες και πλέον σύγχρονες επιλογές στην Ελλάδα σήμερα; Μία καινοτόμα και αξιόπιστη λύση αποτελεί αναμφίβολα το Πρόγραμμα Παράλληλων Σπουδών.

Μια «έξυπνη»εκπαιδευτική επιλογή

Τι προσφέρει σε έναν σπουδαστή και γιατί έχει καταφέρει να κάνει τη διαφορά; Πρόκειται ουσιαστικά για μια σύγχρονη εκπαιδευτική επιλογή η οποία δίνει τη δυνατότητα σε φοιτητές και φοιτήτριες δημόσιων ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων (ΑΕΙ και ΑΤΕΙ) να ολοκληρώσουν τη φοίτησή τους στη σχολή τους, σπουδάζοντας παράλληλα για ένα ακόμη πλήρες πτυχίο ή για μία υποειδίκευση της επιλογής τους σε έναν από τους πλέον σημαντικούς εκπαιδευτικούς οργανισμούς στη χώρα μας: Το Deree – The American College of Greece.

Ουσιαστικά, αυτό σημαίνει πως μέσα σε λίγα μόλις χρόνια ένας φοιτητής μπορεί να λάβει δύο πτυχία, να αποκτήσει τις πιο σύγχρονες δεξιότητες και να ξεκινήσει την επαγγελματική του πορεία έχοντας όλα τα εφόδια που χρειάζεται ένας εργαζόμενος του μέλλοντος. Για παράδειγμα, ένας φοιτητής της Νομικής ή σχολών του Πολυτεχνείου μπορεί να σπουδάσει παράλληλα Marketing στο Deree. Ή ένας φοιτητής Διοίκησης Επιχειρήσεων μπορεί να πάρει από το Deree πτυχίο Ψυχολογίας. Οι συνδυασμοί των κατευθύνσεων είναι πολλοί, ανάλογα με τις αναζητήσεις και τα ενδιαφέροντα κάθε νέου.

Το Πρόγραμμα Παράλληλων Σπουδών του Deree, αν και λειτουργεί εδώ και αρκετά χρόνια, κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος στις επιλογές των νέων, αφού, όπως όλα δείχνουν, το νέο τοπίο στην αγορά εργασίας θέλει εργαζόμενους οι οποίοι μπορούν να ανταποκριθούν σε κάθε πρόκληση. Και η αλήθεια είναι πως, στην περίπτωση των παράλληλων σπουδών, όταν δύο εκπαιδευτικά συστήματα «δουλεύουν» προς όφελος του φοιτητή, τότε αυτό μπορεί εύκολα να επιτευχθεί.

Οι επιλογές πουανοίγουν πόρτες προς το μέλλον

Η απάντηση στο γιατί αξίζει να ενταχθεί κανείς στο Πρόγραμμα Παράλληλων Σπουδών του Deree εντοπίζεται φυσικά και στον τρόπο που έχει στηθεί και τα πλεονεκτήματα που προσφέρει. Το ελαστικό ωράριο μαθημάτων, η δυνατότητα μεταφοράς ακαδημαϊκών μονάδων από το δημόσιο πανεπιστήμιο και η αναγνώριση μαθημάτων αποτελούν τρεις μόνο από τους λόγους για τους οποίους γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στους φοιτητές των ελληνικών δημόσιων ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Οι σημαντικές αυτές διευκολύνσεις αποδεικνύουν ότι οι Παράλληλες Σπουδές δεν αποτελούν απλώς μια τάση που ήρθε για να φύγει. Αντιθέτως, οι αλλαγές που λαμβάνουν χώρα σε πολλούς και σημαντικούς τομείς της αγοράς εργασίας καθώς και οι απαιτήσεις που η ψηφιακή εποχή επιβάλλει, εξηγούν το γιατί το Πρόγραμμα Παράλληλων Σπουδών ενδέχεται να αποτελεί σήμερα τη λύση για πολλούς νέους και νέες.

Τι άλλα οφέλη προσφέρει το Πρόγραμμα Παράλληλων Σπουδών του Deree; Οι νέοι από τα ΑΕΙ και ΑΤΕΙ της χώρας μαθαίνουν πώς να λειτουργούν σε ένα διεθνές περιβάλλον, με συμφοιτητές από 72 χώρες του κόσμου, κύρια γλώσσα διδασκαλίας τα αγγλικά, και πιστοποίηση του τίτλου σπουδών από έναν αμερικανικό (NEASC) και έναν βρετανικό οργανισμό (Οpen University).

Παράλληλεςσπουδές και παράλληλες… ευκαιρίες

Για εκείνους που δεν το γνωρίζουν, βέβαια, οι παράλληλες σπουδές σημαίνουν και παράλληλες ευκαιρίες, κι αυτό διότι το πρόγραμμα που προσφέρει το Deree διαθέτει ένα ευρύ πρόγραμμα υποτροφιών και οικονομικής στήριξης που δίνει βοήθεια στο 90% των αιτούντων. Οι δε αριστούχοι φοιτητές των ελληνικών πανεπιστημίων μπορούν να διεκδικήσουν μία υποτροφία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και να δώσουν πρόσθετη αξία στο ελληνικό πτυχίο τους.

Μάλιστα, το πλέον σημαντικό στοιχείο όσον αφορά στη συγκεκριμένη εκπαιδευτική επιλογή είναι ότι οι «παράλληλοι» φοιτητές απολαμβάνουν τα ίδια οφέλη με τους υπόλοιπους σπουδαστές του Deree, όπως η εξαιρετικά σημαντική για τα σημερινά δεδομένα πρόσβαση σε σημαντικές ακαδημαϊκές και επαγγελματικές ευκαιρίες σε όλο τον κόσμο. Τι σημαίνει αυτό; Ότι μπορούν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό, αξιοποιώντας το πρόγραμμα Study Abroad, και να παρακολουθήσουν για κάποιο διάστημα μαθήματα σε διεθνούς φήμης πανεπιστήμια που συνεργάζονται με το Deree.

Aκόμα, μπορούν να απασχοληθούν για μικρό ή μεγαλύτερο διάστημα σε κορυφαίους πολυεθνικούς ομίλους σε όλο τον κόσμο, χάρη στο διεθνές πρόγραμμα πρακτικής άσκησης του Deree, αποκτώντας έτσι προϋπηρεσία και γνωριμίες χρήσιμες για τη μετέπειτα σταδιοδρομία τους. Το δίκτυο των 54.000 αποφοίτων του Aμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος που απασχολούνται σε εταιρείες σε όλο τον κόσμο επίσης διευκολύνει την ομαλή απορρόφησή τους από την αγορά εργασίας.

Δεν υπάρχει, λοιπόν, αμφιβολία πως η συνδυασμένη γνώση και έκθεση σε δύο εκπαιδευτικά συστήματα μπορεί να προσφέρει στους νέους της χώρας ευκαιρίες για ένα καλύτερο «αύριο» και κυρίως, να δημιουργήσει τις καλύτερες συνθήκες για το ξεκίνημα της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας και την ένταξή τους στην αγορά εργασίας τόσο σε τοπικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο. Οι Παράλληλες Σπουδές βοηθούν πολλούς νέους να δημιουργήσουν τον μελλοντικό τους εαυτό, και σίγουρα αξίζουν την προσοχή μας.