ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Nestlé Ελλάς: Εκείνοι που νοιάζονται για όσους έχουν ανάγκη την κρίσιμη αυτή περίοδο

Nestlé Ελλάς: Εκείνοι που νοιάζονται για όσους έχουν ανάγκη την κρίσιμη αυτή περίοδο

Τους τελευταίους δύο μήνες η καθημερινότητά μας άλλαξε πολύ, το ίδιο και οι ανάγκες μας. Ξαφνικά κληθήκαμε να μείνουμε σπίτι για να προστατευτούμε και να προστατεύσουμε τους συνανθρώπους μας και τώρα, προσπαθούμε να προσαρμοστούμε όσο καλύτερα μπορούμε στα νέα δεδομένα στη ζωή μας.

Την περίοδο όμως που εμείς μέναμε προστατευμένοι εντός, πολλοί συνάνθρωποί μας βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της πανδημίας για το δικό μας καλό.

Ήταν οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας μας και οι άνθρωποι που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή κάτω από τις πλέον απαιτητικές συνθήκες, προκειμένου να βοηθήσουν τους ευάλωτους συμπολίτες μας.

Η σημασία του να νοιαζόμαστε για όσους έχουν ανάγκη

Παρά τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν, ωστόσο, οι συνάνθρωποί μας αυτοί δεν ήταν μόνοι. Διότι κάποιοι πήραν την πρωτοβουλία να σταθούν στο πλευρό τους και να συνδράμουν στις προσπάθειές τους, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους σε εκείνους που τις χρειάζονταν. Κάποιες από τις σημαντικές δράσεις υποστήριξης που ξεχωρίσαμε την περίοδο της πανδημίας πραγματοποιήθηκαν από την Nestlé Ελλάς.

Η εταιρεία και οι άνθρωποι της θέλησαν να σταθούν δίπλα σε όσους είχαν ανάγκη και από την πρώτη κιόλας στιγμή της κρίσης του κορωνοϊού, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε δράσεις υποστήριξης που αφορούσαν σε κάποιους από τους πλέον σημαντικούς τομείς της κοινωνίας μας. Στόχος της Nestlé Ελλάς ήταν να συμβάλλει στην προσπάθεια αντιμετώπισης των έκτακτων αναγκών που δημιούργησε η πανδημία μέσα από μια σειρά κοινωνικών πρωτοβουλιών και δράσεων. Και αυτές ακριβώς οι δράσεις πρέπει να αποτελούν τον «κανόνα» σε κάθε περίοδο κρίσης.

nestle1

Από τη δωρεά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στην ενίσχυση του ΕΣΥ

Ποίες είναι, λοιπόν, οι σημαντικές κοινωνικές πρωτοβουλίες που κατάφεραν να συμβάλλουν στην ενίσχυση της μάχης κατά της πανδημίας;

Μια από αυτές αφορά στην απόφαση της Nestlé Ελλάς να προχωρήσει σε σε δωρεά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ, πάντα σε συντονισμό με το υπουργείο Υγείας.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, οι ανάγκες για εξοπλισμό στα νοσοκομεία της χώρας μας έγιναν ακόμη πιο έντονες την περίοδο της έξαρσης της πανδημίας. Αυτός είναι ο λόγος που η εταιρεία τροφίμων και ροφημάτων, αποφάσισε να προχωρήσει στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Η δωρεά καλύπτει έκτακτο πρόσθετο νοσοκομειακό εξοπλισμό, όπως φορεία βαρέως πασχόντων ασθενών, καρδιογράφους, καπνογράφο, μόνιτορ βραχείας νοσηλείας και παρακολούθησης ασθενών, μόνιτορ μεταφοράς βαρέως πάσχοντος ασθενούς, εξεταστικά κρεβάτια για τα ιατρεία, υπολογιστές, εξοπλισμό για υπέρηχους καθώς και μηχανήματα καθαρισμού αέρα από μολυσματικά αερομεταφερόμενα μικροσωματίδια.

H Nestlé Ελλάς όμως, δεν σταμάτησε εκεί, αλλά πήρε την απόφαση να ενισχύσει και το Εθνικό Σύστημα Υγείας μας με μια δωρεά 30.000 ευρώ. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό ποσό, ειδικότερα αν αναλογιστούμε πως ένα σημαντικό μέρος της προήλθε από τους ίδιους τους εργαζόμενους της εταιρείας, οι οποίοι επιθυμούσαν να συμμετέχουν με αυτόν τον τρόπο στην εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Το ποσό που συγκεντρώθηκε από τους εργαζόμενους, διπλασιάστηκε από την εταιρεία και διατέθηκε για την κάλυψη έκτακτων αναγκών του ΕΣΥ.

Σύμφωνα, άλλωστε, με τον ίδιο τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Nestlé Ελλάς, «με αίσθημα ευθύνης προς την κοινωνία, η Nestlé συμμετέχει στην εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας» διότι «οι συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί είναι πρωτόγνωρες για όλους και απαιτούν υποστήριξη, συνεργασία, φροντίδα και εφαρμογή των μέτρων και των οδηγιών που δίνουν οι ειδικοί ώστε να κερδίσουμε αυτή τη μάχη».

nestle2

Στηρίζοντας τις ευάλωτες ομάδες

Εκτός όμως από τους γιατρούς και το προσωπικό των νοσοκομείων της χώρας μας, την περίοδο που διανύουμε και ειδικότερα εκείνη που πέρασε και κατά τη διάρκεια της οποίας ο Covid-19 ήταν σε έξαρση, υπήρχαν πολλοί ακόμη συμπολίτες μας οι οποίοι είχαν ανάγκη από επιπλέον στήριξη.

Ήταν οι συνάνθρωποί μας οι οποίοι ανήκουν στις πιο ευάλωτες ομάδες μας, αλλά και οι συμπολίτες μας που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή για να προσφέρουν τη βοήθειά τους, τις δύσκολες αυτές ημέρες.

Η Nestlé Ελλάς στάθηκε, λοιπόν, και στο πλευρό αυτών των ανθρώπων, παρέχοντας τρόφιμα και ροφήματα στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», το οποίο υποστηρίζει χιλιάδες συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Όπως ενημερωθήκαμε, μάλιστα, αποφάσισε να προχωρήσει και στην παροχή προϊόντων στο προσωπικό του ΕΚΑΒ, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή από την πρώτη μέρα της κρίσης, ενώ η εταιρεία έχει προσφέρει και συνεχίζει να προσφέρει προϊόντα όλων των κατηγοριών της (δημητριακά πρωϊνού, καφέδες, μαγειρικά προϊόντα, νερό, προϊόντα βρεφικής διατροφής για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες οργανισμών που έχουν στην ευθύνη τους τη φροντίδα συνανθρώπων μας.

Φροντίζοντας τους τετράποδους φίλους μας

Δεν ξέχασε όμως τους τετράποδους φίλους μας. Διότι μπορεί πλέον να μένουμε περισσότερο σπίτι, αλλά δεν ξεχνάμε τα ζώα της πόλης μας. Για αυτόν τον λόγο, η εταιρεία προχώρησε σε μια ιδιαίτερα σημαντική δράση προκειμένου να διασφαλίσει πως οι φιλοζωικές οργανώσεις και τα καταφύγια προστασίας αδέσποτων ζώων στη χώρα μας, θα έχουν ό,τι χρειάζονται για να συνεχίζουν να προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους. Συγκεκριμένα, η Nestlé Ελλάς φρόντισε και για τις ανάγκες των αδέσποτων ζώων με τη διάθεσή 60.000 γευμάτων από την PURINA.

Αυτές είναι οι δράσεις υποστήριξης που μας υπενθυμίζουν τη σημασία του να μην ξεχνάμε να νοιαζόμαστε για όσους έχουν ανάγκη τη φροντίδα μας κάθε ημέρα και ειδικότερα τις πιο δύσκολες στιγμές. Ας ελπίσουμε πως στο εξής θα βλέπουμε ακόμη περισσότερες κοινωνικές πρωτοβουλίες και δράσεις να λαμβάνουν χώρα σε κάθε τομέα της κοινωνίας μας.