ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

The DOLLcumentary: Πώς επιλέγουμε ηλεκτρονικά παιχνίδια ή κούκλες και γιατί;

The DOLLcumentary: Πώς επιλέγουμε ηλεκτρονικά παιχνίδια ή κούκλες και γιατί;

Η οθόνη είναι, για τα σημερινά παιδιά, ο μεγαλύτερος «πειρασμός»: Φαντασμαγορικές εικόνες, εντυπωσιακά οπτικά εφέ, όλο και πιο «ζωντανές» απεικονίσεις της πραγματικότητας.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως τα παιδιά κάθε ηλικίας στην εποχή μας έρχονται σε επαφή, λιγότερο ή περισσότερο, με ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Η νέα τεχνολογία έχει πολλαπλά οφέλη στη σύγχρονη καθημερινότητα, ωστόσο, «κρύβει» πολλούς κινδύνους, ειδικότερα για τα παιδιά. Αυτός είναι ο λόγος που συχνά, εμείς οι γονείς, νιώθουμε την ανάγκη να θέτουμε ένα όριο στην ενασχόληση των παιδιών με το ηλεκτρονικό παιχνίδι. Ποια είναι, όμως, η γνώμη των ειδικών για την έκθεση των παιδιών σε οθόνες και ηλεκτρονικά παιχνίδια; Ποιες είναι οι επιλογές που μπορούν να βοηθήσουν ένα παιδί να αναπτύξει τις κοινωνικές του δεξιότητες;

Δείτε το πέμπτο επεισόδιο του The DOLLcumentary:

Τα αποτελέσματα της νέας επιστημονικής μελέτης του Πανεπιστημίου του Κάρντιφ για τα πλεονεκτήματα του παιχνιδιού είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικά. Η μελέτη, που ανατέθηκε από την εταιρεία παιχνιδιών Mattel και τους κατασκευαστές της κούκλας Barbie® στην ομάδα νευροεπιστημόνων του Πανεπιστημίου του Κάρντιφ με επικεφαλής τη Dr Sarah Gerson, ασχολήθηκε και με την επίδραση των ηλεκτρονικών παιχνιδιών στην ανάπτυξη των κοινωνικών δεξιοτήτων του παιδιού και τα συμπεράσματα είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικά, όσον αφορά στη διαφορά τους με τις κούκλες: Όταν το παιδί παίζει μόνο του με τάμπλετ, δεν αναπτύσσει τις κοινωνικές του δεξιότητες, ακόμα και όταν ασχολείται με δημιουργικά παιχνίδια. Αντιθέτως όμως, όταν παίζει με κούκλες, ακόμη και μόνο του, οι κοινωνικές του δεξιότητες αναπτύσσονται, όπως όταν παίζει με κάποιον άλλον.

Η ισορροπία στον κόσμο του παιδιού και του παιχνιδιού του

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr