ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Ποντάρουν» στη γρήγορη παράδοση στο online delivery τα σούπερ μάρκετ

Οι μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ εστιάζουν στη γρήγορη εξυπηρέτηση των καταναλωτών με παραδόσεις σε λιγότερο από μία ώρα. pixabay

Στη γρήγορη παράδοση εντός – το πολύ -μιας ώρας έχει μεταφερθεί η «μάχη» του ανταγωνισμού μεταξύ των μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ, σε ό,τι αφορά το online delivery.

Σε έναν κλάδο που γνώρισε ραγδαία ανάπτυξη την περίοδο της πανδημίας, όταν λόγω των περιοριστικών μέτρων η ανάγκη για παραδόσεις των αγορών στο σπίτι οδήγησε τις επιχειρήσεις του οργανωμένου λιανεμπορίου σε μεγάλες επενδύσεις στο ηλεκτρονικό κανάλι. Εκείνη την περίοδο ξεκίνησαν άλλωστε και οι πρώτες συνεργασίες των σούπερ μάρκετ με ηλεκτρονικές πλατφόρμες, σε μία προσπάθεια να επιταχυνθεί ο χρόνος των παραδόσεων.

Σχεδόν 3 χρόνια μετά, οι μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ εστιάζουν στη γρήγορη εξυπηρέτηση των καταναλωτών με παράδοση των αγορών το συντομότερο δυνατό. Άλλωστε εκείνο που παρατηρούν τα στελέχη του κλάδου είναι πως σε σημαντικό ποσοστό οι καταναλωτές συνέχισαν και μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων να χρησιμοποιούν (και) τα online καταστήματα για τις αγορές τους από τα σούπερ μάρκετ.

Οι κινήσεις των μεγάλων αλυσίδων

Πριν από λίγες μέρες η αλυσίδα MyMarket ανακοίνωσε τη νέα πιλοτική υπηρεσία Speedy για γρήγορης παράδοση, το πολύ σε μία ώρα. Ο καταναλωτής έχει πρόσβαση σε όλους τους κωδικούς των 15.000 προϊόντων του eshop και δυνατότητα παραγγελίας μέχρι 25 κωδικούς χωρίς περιορισμό στην ποσότητα ανά κωδικό. Παρέχει σταθερή χρέωση μεταφορικών 3 ευρώ, χωρίς ελάχιστο όριο παραγγελίας και χωρίς περιορισμό στην απόσταση. Η υπηρεσία, εφαρμόζεται προς το παρόν πιλοτικά σε Αγία Παρασκευή, Αγία Σοφία-Πειραιάς, Δραπετσώνα, Μαρούσι, Μεταξουργείο, Νέα Σμύρνη, Παλαιό Ηράκλειο και Χαλάνδρι. Υπενθυμίζεται ότι η My Market, στο πεδίο του quick commerce συνεργάζεται ήδη με τη Wolt και την Ιnstashop.

Mε την Ιnsta shop και τη Wolt για παραδόσεις κάτω της μίας ώρας συνεργάζεται επίσης για τη γρήγορη εξυπηρέτηση των καταναλωτών της και η ΑΒ Βασιλόπουλος. Η συνεργασία με τη Wolt που είχε ξεκινήσει το περασμένο καλοκαίρι στην Αττική πλέον έχει επεκταθεί και σε καταστήματα στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε Πάτρα, Λάρισα, Βόλο, Χανιά και Ηράκλειο.

Από την πλευρά της η Μασούτης ξεκίνησε στα τέλη του 2022 νέα συνεργασία επίσης με τη Wolt, για παραδόσεις σε λιγότερο από μία ώρα. Προς το παρόν είναι διαθέσιμη σε Bόλο, Λάρισα, Κοζάνη και Θεσσαλονίκη, με ελάχιστο «καλάθι» τα 10 ευρώ. Έως το τέλος Φεβρουαρίου ωστόσο, η συνεργασία αυτή αναμένεται να επεκταθεί και σε ολόκληρη την Αττική αλλά και στην Πάτρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης